Foto: Bucuria de a dărui, factor de educație Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 210 Vizualizări

Foto: Bucuria de a dărui, factor de educație

După ce în cursul zilei de luni convoiul umanitar al Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria a sosit în comuna Gornești, locul unde au fost depozitate cele 6.000 de pachețele destinate copiilor din zona Reghin, în cursul zilei de miercuri, 17 februarie, s-a trecut la următoarea etapă a campaniei, distribuirea acestora către beneficiari.

România, a doua casă

Printre cei prezenți s-a numărat și Helmut Atzlinger președintele Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria, un apropiat al României. „De peste trei decenii austriecii din zona Linț, landul Austria Superioară sunt prezenți în România cu ajutoare. În 2 ianuarie 1990 am sosit pentru prima dată, și de atunci România a devenit a doua noastră casă. Asociația noastră se bucură de un sprijin din partea oficialităților din Austria, în special din partea guvernul federal al landului Austria Superioară (Oberösterreich) cu reședința la Linz. Suntem la cea de a 20-a Campanie de Crăciun a Asociației ,,Landlerhilfe” din Austria Superioară. De regulă, această acțiune are loc atât în România cât și în Ucraina, dar din păcate în anul 2019 nu am putut intra în Ucraina din cauza anumitor probleme, fapt pentru care aceste ajutoare au vizat doar România. La fel și în 2020, din cauza pandemiei nu am putut ajunge în Ucraina doar în România, chiar dacă nu de Crăciun cum era normal, ci doar acum, odată cu reluarea cursurilor cu prezența elevilor la școală. Prima dată la Reghin am venit în urmă cu 5 ani, și de atunci venim constant cu ajutoare în această zonă. Prima dată am trimis aici un camion cu ajutoare, după care am întrebat dacă cei de aici doresc să primească pachețele și de Crăciun, astfel s-a dezvoltat această campanie umanitară în fiecare an, cu precădere în perioada sărbătorilor de iarnă. Din cauza pandemiei, în acest an am venit în număr ceva mai restrâns de doar 15 persoane. De regulă, grupul cu care însoțim această campanie este mult mai mare, ajunge undeva la 150 de persoane cu 60 de microbuze pline cu ajutoare. Pe lângă zona Reghin, avem ca și destinație zona Bistrița, zona Vișeul de Sus, precum și zona Sibiului”, a declarat Helmut Atzlinger, președintele Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria.

Helmut Atzlinger alături de părintele Johann Zey și Ștefan Brumar

Cele 6.000 de pachețele care fac obiectul campaniei din acest an au în spate generozitatea părinților și copiilor din Austria, respectiv a celor 400 de școli și grădinițe implicate în campanie.

Helmut Atzlinger

„O dată cu începerea școlii, în luna septembrie, încep pregătirile pentru această campanie. Se dau anunțuri în presă prin care lumea este înștiințată, astfel părinții, copiii prin intermediul școlilor, încep deja să pregătească pachețelele, iar la începutul lunii decembrie acestea sunt adunate și depozitate pentru ca apoi să ajungă la beneficiari. În fiecare an colectăm undeva la 20.000 de astfel de pachețele provenite de la un număr de 400 de școli și grădinițe din Austria care participă la această campanie. De asemenea, firmele din Austria care se implică în această campanie ne oferă un sprijin gratuit pentru transportul acestor pachete”, a precizat Helmut Atzlinger.

6.000 de pachețele

Beneficiarii celor 6.000 de pachețele sunt elevi și preșcolari din 10 comune din zona Reghin, o parte din aceștia au și intrat în cursul zilei de miercuri în posesia lor, grație celor două convoaie, primul fiind condus de Helmut Atzlinger și părintele Johann Zey pentru beneficiarii din comunele Gornești, Petelea și Glodeni, iar cel de-al doilea transport destinat elevilor din comunele Ideciu de Jos, Brâncovenești și Vătava a fost condus de Wagner Karl, Walter Haslinger, Klaus Greifeneder și Ștefan Brumar.

Bucurie adusă elevilor Școlii Gimnaziale Ideciu de Jos

„Asta reprezintă de fapt esența Crăciunului pentru mine, când dăruiești copiilor un cadou, când vezi zâmbetul pe fața lor în momentul în care primesc un pachețel. Acest lucru îmi dă satisfacție, dar mai ales putere care mă umple de energie pozitivă. Faptul că școlile și grădinițele din Austria sunt implicate în această campanie, contribuie la acest aspect educațional cuprins în metodologia de învățare a elevilor. Transmit elevilor importanța sprijiniri celor nevoiași, lucru extrem de important în ce privește educația lor, fapt pentru care această campanie se bucură de efecte extrem de pozitive pentru copiii din Austria”, a precizat Helmut Atzlinger, președintele Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE