Home / Politic / Vass Levente, prima declarație după numirea în funcția de secretar de stat

Vass Levente, prima declarație după numirea în funcția de secretar de stat

Distribuie

Dr. Vass Levente, fost deputat de Mureș în mandatul 2016-2020 și fost secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților în aceeași perioadă, a fost numit în funcția de secretar de stat  în cadrul Ministerului Sănătății. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 159 din 16 februarie 2021 și semnată de premierul României, Florin Vasile Cîțu.

Contactat de cotidianul Zi de Zi, dr. Vass Levente a precizat că deși sistemul sanitar românesc trece în prezent printr-o perioadă grea, este optimist că aceasta poate fi îmbunătățit în beneficiul pacienților.

”Am primit vestea cu bucurie, cu optimism, și chiar dacă sunt de părere că este o perioadă grea pentru sistemul sanitar și pentru economia românească, implicit și pentru sistemul sanitar românesc subfinanțat de 30 de ani. Mă număr printre oamenii care văd și partea bună a lucrurilor, în sensul în care de exemplu în anii 90 părinții și bunici noștri mergeau pentru medicamentele elementare, cum ar fi cele oncologice, în străinătate, iar astăzi totuși sistemul sanitar românesc este la un alt nivel. Ne dorim și îmi doresc să să putem contribui la obiectivul nostru principal, respectiv la îmbunătățirea sistemului sanitar care să devină mai performant, mai bun, mai ales în cazul ambulatoriilor de specialitate, cu decontarea tratamentelor, un sistem care să reziste din punct de vedere al medicilor de familie, unde deja se întrezăresc probleme majore, lipsă de personal și subfinanțare cronică”, a declarat proaspătul secretar de stat.

Relaționarea cu Parlamentul, în fișa postului

Referindu-se la viitoarele atribuții ale noii sale funcții, dr. Vass Levente a precizat că acestea sunt în curs de stabilire. Totuși, dr. Vass Levente a furnizat o certitudine, respectiv că una din atribuțiile prevăzute în fișa postului de secretar de stat va consta în relaționarea cu Parlamentul României.

”Atribuțiile sunt în curs de stabilire. Am vorbit deja cu domnul ministru al Sănătății, urmează să am discuții cu președintele UDMR, domnul Kelemen Hunor, și ceea ce pot să spun deocamdată este că problemele și relaționarea cu Parlamentul va fi una dintre sarcinile mele. Comisia de Sănătate din Senat este condusă de un reprezentant al PSD, domnul Adrian Streinu Cercel, iar Comisia de Sănătate din Camera Deputaților este condusă de reprezentantul PNL domnul Nelu Tătaru, ministrul Sănătății este reprezentantul USR-PLUS Vlad Voiculescu și astfel UDMR are sarcina de a susține toate legile, toate propunerile, toate hotărârile și ordonanțele de urgență care vin dinspre Minister către Parlament și invers, în interesul pacienților. E o sarcină care mă onorează, o sarcină care într-un fel poate fi susținută și de faptul că timp de patru ani am fost secretarul Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților”, a menționat dr. Vass Levente.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

UPDATE: Mureș – Percheziții într-un dosar de ”abuz de încredere” la o firmă de transport rutier. Trei bărbați, reținuți!

Distribuie Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.