Protocol de testare rapidă în unitățile de învățământ Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 606 Vizualizări

Protocol de testare rapidă în unitățile de învățământ

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Mureș au publicat, zilele trecute, pe pagina web a instituției, www.aspms.ro, un protocol de testare rapidă, antigen COVID-19, în unitățile de învățământ, document emis de către Ministerul Sănătății.

Conform protocolului, testarea cu teste antigen rapid se recomandă elevilor simptomatici a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, colegilor cazurilor confirmate din unitatea de învățământ imediat după confirmarea primului caz, cadrelor didactice și altor angajați ai unității școlare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum și contacților persoanelor confirmate pozitiv.

Potrivit documentului, testele rapide vor fi puse la dispoziția unităților de învățământ de către Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București, iar echipamentul de protecție individuală a personalului medical care efectuează testarea antigen rapidă este asigurat de angajator și este format din mască FFP2/ chirurgicală, vizieră, mănuși și halat de protecție de unică utilizare.

Totodată, personalul medical al unității școlare va fi instruit asupra procedurii de echipare si dezechipare a echipamentului de protecție individual, iar echipamentul de protecție utilizat se va arunca în coșuri de gunoi prevăzute cu capac și pedală, prevăzute cu sac galben. Această procedură va fi încheiată cu dezinfecția corectă a mâinilor.

Informnații suplimentare despre protocol pot fi obținute pe pagina web www.aspms.ro.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE