Home / Administratie / Proiect destinat copiilor din comunități vulnerabile

Proiect destinat copiilor din comunități vulnerabile

Distribuie

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Ialomița, implementează în perioada 1 ianuarie 2021 – 31 decembrie 2022, în parteneriat cu DGASPC Arad, DGASPC Buzău, DGASPC Mureș și Centrul de Resurse și Informare pentru Profesiuni Sociale București, proiectul ,,VIP-PLUS ,,Voluntariat-Inițiative-Profesionalism pentru calitate în serviciile de zi destinate copiilor din comunitățile vulnerabile”.

Incluziunea socială, obiectiv prioritar

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții DGASPC Mureș, ,,proiectul este derulat prin Programul ,,Dezvoltare locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor”, Apelul ,,Creșterea incluziunii și abilitarea romilor”, alocarea tematică B – Dezvoltarea capacității centrelor existente, finanțat din Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 și administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială”.

,,Obiectivul general al proiectului este reprezentat de creșterea șanselor de incluziune socială și o mai bună abilitare a copiilor și tinerilor de etnie romă și a familiilor acestora din comunități rurale și cartiere urbane defavorizate din județele Ialomița, Arad, Buzău și Mureș, asigurând dezvoltarea calității serviciilor acordate populației de etnie romă de către 9 centre de zi care promovează modele de bune practici de abilitare, campanii de conștientizare și nondiscriminare, intervenția în rețea, munca în echipă și solidaritatea socială”, a precizat Miklea Hajnal Katalin, director general al DGASPC Mureș.

Bugetul total al proiectului este de 4.565.893 de lei.

,,Pentru județul Mureș, grupul țintă al proiectului este reprezentat de un număr de 539 de persoane, dintre care 435 persoane de etnie romă, fiind format din copii care frecventează centrele de zi, părinții acestora sau alți membrii ai familiei, specialiști implicați în activități cu copiii, voluntari, lideri și experți romi, precum și populația majoritară din localitățile unde funcționează centrele de zi, bugetul alocat județului nostru fiind în sumă de 1.298.610 lei”, a mai precizat directorul general al DGASPC Mureș.

Centrele de zi beneficiare ale proiectului sunt: Centrul de zi al Fundației Buckner din Municipiul Târnăveni și Centrul de zi al Primăriei Glodeni.

Mai multe informații despre proiect pot fi solicitate la DGASPC Mureș, apelând următorul număr de telefon 0265-213.512 sau prin transmiterea mesajelor la următoarea adresă de e-mail dgaspcmonitorizare@gmail.com.

Alexandra HAJA

 

De asemenea, verificati

Prof. Adela Hagău. ”Dacă uităm tradiţiile şi obiceiurile naţionale, putem spune că nu ne mai ştim rădăcinile, actul nostru de identitate ca popor”

Distribuie Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu Luduș a găzduit Cea de a doua activitate a Cercului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.