Festivalul Harmonia Cordis 2021, în perioada 10-15 august Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Festivalul Harmonia Cordis 2021, în perioada 10-15 august

Reprezentanții Asociației Harmonia Cordis vin cu o veste cât se poate de bună pentru iubitorii muzicii, cu precădere cei ai chitarei clasice. Unul din cele mai mari festivaluri dedicat acestui instrument din sud-estul Europei , Harmonia Cordis se va putea bucura de o nouă ediție în vara acestui an, în perioada 10-15 august.

„Vă anunțăm cu bucurie că Festivalul Internațional de Chitară Harmonia Cordis 16. va avea loc între 10 și 15 august 2021 la Târgu Mureș, România. Mai multe informații despre oaspeții noștri și despre competițiile viitoare vor fi lansate în curând”, au precizat reprezentanții Harmonia Cordis Association.

Reamintim faptul că anul trecut, în plină pandemie, Festivalul Internaţional de Chitară Harmonia Cordis și-a derulat în perioada 8-13 septembrie, cea de a XV-a ediție, eveniment găzduit de Cetatea Medievală, Palatul Culturii și Universitatea de Arte din Tîrgu Mureș.

„Harmonia Cordis reprezintă este cel mai mare festival de chitară din estul Europei cunoscând un succes notabil în precedentele ediţii prin atragerea de participanţi și invitaţi din lumea muzicii clasice naţionale și internaţionale. Anul 2020 a fost unul special, nu atât din cauza pandemiei, cât a faptului că festivalul a fost singurul la nivel mondial care s-a încumetat să fie organizat”, declara anul trecut Beke István Ferenc, directorul festivalului Harmonia Cordis.

Organizatorii vin cu vești și pentru participanții competiției online Harmonia Cordis International Guitar Competition, concurs dotat cu premii substanțiale:

Premiul I: Recital în festival plus o chitară produsă de lutiertul Vasilis Sigletos și admiterea la programul de schimb european al artiștilor EuroStrings-European Guitar Festival Collaborative

Premiul II: Un amplificator de chitară acustică/ clasică AER

Premiul III: Bursă pentru cel de-al 17-lea Festival Internațional de Chitară Harmonia Cordis în 2022.

„Suntem încântați să anunțăm că aplicațiile sunt deschise pentru prima rundă online a competiției online Harmonia Cordis International Guitar Competition (fără limită de vârstă). Vă invităm pe toți să aplicați prin prezentarea unei performanțe video netăiate și nepublicate care trebuie să includă o piesă din baroc / renascentist (cu un termen cuprins între 10 și 15 minute) împreună cu formularul de înscriere la adresa de e-mail harmoniacordis@harmoniacordis.org adresă până pe 30 iunie 2021. Runda finală va fi transmisă în direct la Festivalul Internațional de Chitară Harmonia Cordis din Târgu Mureș, România între 10 și 15 august 2021”, precizează organizatorii Harmonia Cordis.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE