FOTO: Școala Gimnazială Ideciu de Jos, pe lista beneficiarilor campaniei ”Landlerhilfe” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 115 Vizualizări

FOTO: Școala Gimnazială Ideciu de Jos, pe lista beneficiarilor campaniei ”Landlerhilfe”

Printre beneficiarii campaniei Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria s-au numărat și elevii Școlii Gimnaziale Ideciu de Jos care au intrat în posesia pachețelelor cadou în cursul zilei de miercuri, 17 februarie.

Școala Gimnazială Ideciu de Jos a reprezentat primul popas al campaniei umanitare din Austria derulată în acest an în zona Reghinului cu ajutorul reprezentanților Bisericii Evanghelice Reghin. Mare le-a fost surpriza reprezentanților școlii să primească vizita campaniei “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe”, prilej pentru Wagner Karl, Walter Haslinger și Klaus Greifeneder să împartă pachetele cadou elevilor prezenți la școala din Ideciu de Jos, în prezența directoarei școlii, prof. Luminița Dobrean.

„A fost o mare și frumoasă surpriză pentru copii. Nu se așteptau la așa ceva acum, când suntem deja în cea de a doua săptămână de când copiii au revenit fizic la școală. Suntem pe scenariul verde, iar pentru acești copii este o bucurie să poată veni la școală în primul rând. Cadoul primit din partea celor din Austria încununează această bucurie. Faptul că este și zăpadă, și cadouri, copiii vin și la școală, este ceva absolut inedit”, ne-a declarat prof. Luminița Dobrean.

„Să revenim la o viață normală”

S-au bucurat de cadourile venite din Austria aproximativ 150 de copii, respectiv 8 clase de elevi, plus cadrele didactice, opt la număr, la care se adaugă și cele două grădinițe, din Ideciu de Jos, înv. Maria Luca și cea din Ideciu de Sus, înv. Marinela Marin.

„După atâta vreme în care au stat în casă fără să se vadă, în special cei mai mici care nu au putut comunica pe rețelele de socializare, revenirea la școală a reprezentat o mare bucurie. Sperăm ca lucrurile să meargă normal de acum înainte, să se termine această pandemie, să revenim la o viață normală, la un program normal, la concursuri și activități educative, lucruri care ne lipsesc foarte mult. Bucuria revenirii la școală a fost întregită cum nu se putea mai frumos de aceste pachete cu cadouri, prilej să mulțumim tuturor celor implicați în această frumoasă acțiune”, a precizat directoarea Luminița Dobrean.

Popas la grădinițele din Ideciu Preșcolarii au avut și ei un motiv de bucurie, prichindeii de la grădinițele din Ideciu de Jos și cei din Ideciu de Sus au fost și ei vizitați de către Wagner Karl, Walter Haslinger și Klaus Greifeneder.

„În numele Grădiniței din Ideciu de Sus țin să aduc mulțumiri Bisericii Evanghelice Reghin, Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria și tuturor celor s-au implicat ca aceste pachețele să ajungă și la noi. Sunt cadouri deosebite pentru copii deosebiți de la noi din cadrul Grădiniței Ideciu de Sus. Am avut o perioadă de relaxare ca urmare a activităților online, dar după revenirea copiilor la grădiniță aceștia s-au adaptat foarte repede. Avem activități deosebite cu cei mici, atmosfera este una cât se poate de bună, deci putem spune că este foarte plăcut aici la grădinița din Ideciu de Sus”, a precizat Marinela Marin, educatoare la Grădinița Ideciu de Sus.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE