Home / Business / Cazuri noi de muncă nedeclarată

Cazuri noi de muncă nedeclarată

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au efectuat, în cursul lunii ianuarie, 43 de acţiuni de control  în domeniul  relaţiilor de muncă.

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții ITM Mureș, ,,aspectele vizate de către inspectorii de muncă au fost respectarea legislaţiei muncii în vigoare, respectiv identificarea muncii nedeclarate şi fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de  muncă în format electronic, în termenul legal”.

,,Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 11 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activităţii. S-au aplicat sancţiuni contravenţionale pentru 34 agenţi economici, din care 8 agenţi economici au fost sancţionaţi pentru muncă nedeclarată. Cu ocazia acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale, din care 30 de avertismente şi 20 de amenzi în cuantum de 268.000 de lei şi s-au dispus 147 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate”, au precizat reprezentanții ITM Mureș.

Domeniile de activitate ale angajatorilor în care au fost identificate persoane care prestau activitate fără forme legale sunt: lucrări de construcţii, restaurante, transporturi cu taxiuri, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, comerţ, fabricarea de mobilă.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Deputat Adrian Giurgiu (USR-PLUS): “Este o datorie a fiecărui parlamentar să dea socoteală în fața alegătorilor”

Am intrat în politică, deși sunt foarte tânăr, pentru că am vrut să fiu altfel …