Ministrul Sănătății, desființat de deputatul Corneliu Florin Buicu Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 476 Vizualizări

Ministrul Sănătății, desființat de deputatul Corneliu Florin Buicu

Deputatul social-democrat de Mureș Corneliu Florin Buicu, care deține funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, a criticat, în urmă cu câteva zile, conducerea Ministerului Sănătății pentru lipsa de viziune în gestionarea pandemiei de COVID-19.

Guvernul Câțu, acuzat de minciună

Corneliu Florin Buicu se află printre semnatarii moțiunii simple ”Incompetența și lipsa de asumare UCID! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea și viața românilor”, respinsă de plenul Camerei Deputaților în data de 17 februarie.

“Sănătatea și educația nu trebuie să fie prioritate!”. Așa spunea domnul Câtzu pe vremea când era ministrul de Finanțe! Acum, în calitate de prim-ministru în guvernul de dreapta PNLUSRPLUSPLUSUDMR asta face.

O să vă spună domnul Voiculescu și domnul Câtzu că dau mai mult decât au dat! E de fapt o minciună! Așa cum au mințit la Bucuresti că veți avea apă caldă și căldură, așa cum au mințit în toată campania electorală, așa cum au mințit cu cele 80 de miliarde din banii europeni, vă vor minți în continuare”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Corneliu Florin Buicu.

Vlad Voiculescu ”nu a făcut ceea ce ar fi putut face”

În aceeași postare, deputatul social-democrat a afirmat că actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, ”trebuie să plece” pentru că ”nu a făcut ceea ce ar fi putut face.”

”Sunt prea multe și prea grave consecințele nepăsării, indeciziei, ori greșelilor sale, în doar 50 de zile de mandat, pentru a mai rămâne în funcție. Este absurd argumentul că e de puțin timp ministru! În această logică ar însemna că, indiferent câte lucruri grave ar face un ministru în 50 de zile, acesta ar beneficia de un soi de „imunitate” pentru că a trecut prea puțin timp. Domnul Voiculescu ar fi putut face și nu a făcut protocoale de lucru în secțiile COVID și Fondul Național pentru siguranța pacienților. Consecința, patru spitale au luat foc și nu mai puțin de 20 de pacienți au murit în urma tragediei de la Balș. Voiculescu ar fi putut impune rigoare, dar nu a impus-o în campania de vaccinare. Consecința, cele mai expuse categorii, bătrânii și personalul esențial – nu s-au putut imuniza! Domnul Voiculescu ar fi putut opri, dar nu a oprit minciuna și dezinformarea privind testările. Consecința, nimeni nu știe care este adevărata contaminare a comunităților. Domnul Voiculescu ar fi putut face, dar nu a făcut ce au făcut omologii săi în Europa pentru pregătirea deschiderii școlilor: testare masivă a cadrelor didactice și proceduri pentru asigurarea testării rapide și eficiente a elevilor. N-a făcut-o! Niciunul dintre aceste lucruri esențiale pe care ministrul Voiculescu putea să le facă, dar nu le-a făcut, nu poate fi imputat altcuiva, cu atât mai puțin PSD-ului. Ministrul Voiculescu este exclusiv responsabil”, a precizat deputatul Corneliu Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE