FOTO: Clipe de bucurie pentru elevii Școlii Gimnaziale Lunca Bradului Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 509 Vizualizări

FOTO: Clipe de bucurie pentru elevii Școlii Gimnaziale Lunca Bradului

Școala Gimnazială Lunca Bradului a început anul școlar 2020-2021 cu un efectiv de 198 de elevi, grădinițele din Lunca Bradului și Neagra, respectiv școala gimnazială din Lunca Bradului. Reluarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor a găsit Școala Gimnazială din Lunca Bradului în plin proces de reabilitare, investiție începută în cursul anului trecut.

 „Din cauza faptului că o parte din școala din Lunca Bradului se află în proces reabilitare, respectiv partea cea veche a clădirii, elevii din clasele I-IV frecventează cursurile în clădirea Grădiniței cu Program Normal din Lunca Bradului, dat fiind faptul că în cadrul școlii nu avem spațiu suficient pentru desfășurarea orelor cu păstrarea distanței și a regulilor impuse de pandemie”, ne-a declarat prof. Ildiko Cecilia Onica, directoarea Școlii Gimnaziale Lunca Bradului.

Bucuria reîntoarcerii la cursuri Revenirea la cursuri a fost primită cu bucurie de elevi, dar mai ales de cadrele didactice.

„Majoritatea s-au bucurat de această revenire fizică la cursuri, chiar glumeau unii dintre ei întrebându-se dacă mai știu ține creta în mână. A fost într-adevăr o bucurie, în special la elevii de la clasele mai mari. În schimb pentru noi cadrele didactice, pot spune că a fost o mare ușurare faptul că s-a revenit la formatul clasic de predare, față în față cu elevii. Activitatea didactică este mult mai ok când se desfășoară față în față, altfel este gradul de înțelegere al elevulu. Noi, profesorii, am fost nevoiți să ne adaptăm din mers acestor noi metode de predare. A fost extrem de greu pentru noi, la fel și pentru copii, de aceea este extrem de binevenit acest scenariu verde în care ne desfășuram în momentul de față activitatea la școală”, a precizat directoarea Școlii Gimnaziale Lunca Bradului.

Reabilitarea școlii din Lunca Bradului a început în cursul anului trecut, cu termen de finalizare luna septembrie a acestui an.

„Școala este foarte veche, construită din piatră de râu. Ne aflăm în anul 2021 și putem vedea în ce stare se află, fapt ce a necesitat acest proiect de reabilitare început de către fosta conducere a primăriei, proiect pe care noi îl vom continua și duce la îndeplinire. Bine era dacă această școală era reabilitată acum 10-20 de ani, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sunt două corpuri de clădire, iar pentru a asigura continuitatea procesului de învățământ s-a decis ca această reabilitare să se facă treptat. Prima dată corpul vechi de clădire, apoi cel deal doilea, și el cu o vechime apreciabilă. Sperăm ca până în luna septembrie a acestui an această investiție să fie finalizată, asta în cazul în care constructorul se ține de cuvânt”, ne-a declarat Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

Tot la capitolul investiții în domeniul educației se numără și noua grădiniță din comuna Lunca Bradului.

„Momentan, grădinița funcționează în clădirea Căminului Cultural datorită faptului că fostul spațiu era luat în chirie, plus că nu mai corespundea normelor funcționării unei grădinițe, fapt pentru care s-a decis mutarea ei în cămin până la finalizarea grădiniței noi. E ușor jenant să ajungem în 2021 și noi să nu avem puse la punct unitățile de învățământ, școală, grădiniță, apă potabilă, canalizare. Cred că a venit vremea ca și Lunca Bradului să intre în rând cu lumea, să-și pună la punct toate aceste utilități, tot ce ține până la urmă de o comună modernă, aspect care în alte locuri au fost de mult realizate”, a subliniat primarul comunei Lunca Bradului.

Pe lângă toate aspectele cauzate de pandemie, de reabilitarea școlii, elevii au avut parte de o frumoasă surpriză în cursul acestei săptămîâni, Asociația “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria” a inclus și Școala Gimnazială Lunca Bradului. Astfel, cei aproximativ 200 de copiii cât însumează Școala Gimnazială Lunca Bradului au primit pachetele cadou venite din Austria.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE