FOTO: Şcoala Gimnazială „Palkó Attila”, beneficiară a Campaniei Asociației „Landlerhilfe” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 381 Vizualizări

FOTO: Şcoala Gimnazială „Palkó Attila”, beneficiară a Campaniei Asociației „Landlerhilfe”

Școala Gimnazială „Palkó Attila” din comuna Aluniș și-a deschis porțile pentru cel deal doilea semestru școlar cu toate temele făcute, astfel ca procesul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții.

„Având în vedere faptul că trăim din păcate în această pandemie, o boală modernă cum îi spun eu, ne bucurăm de faptul că în comuna Aluniș numărul cazurilor de infectare a scăzut astfel încât copiii pot fi prezenți fizic la cursuri. E o bucurie a noastră, dar mai ales a părinților. Deși am investit și noi în ce privește acest sistem de învățământ online, sume deloc de neglijat, totuși acest sistem nu se poate cumpara ca și eficiență cu modul de învățare clasic, cu prezența fizică a elevilor la școală. Unitățile de învățământ de pe raza comunei Aluniș au fost pregătite pentru această revenire a elevilor la cursuri. Sunt respectate condițiile unui climat ok și sigur al procesului de învățământ, începând cu dezinfectarea tuturor spațiilor, până la asigurarea personalului necesar desfășurării în siguranță a cursurilor. Cele patru asistentele comunitare angajate la primărie se îngrijesc ca în fiecare dimineață copiii de la școală și grădiniță să aibă temperatura măsurată, iar acolo unde e cazul, să poată interveni promt în cazul în care apare vreo neregulă de ordin medical”, a declarat primarul Kristof Jozsef-Loránt.

 La nivelul Școlii Gimnaziale „Palko Attila” Aluniș pentru acest an școlar sunt școlarizați un număr total de 315 de copii, la grădinița și școala gimnazială din Aluniș, grădinița și școala primară din Fițcău și la grădinița din Lunca Mureșului.

„Revenirea la cursuri a fost primită cu maximă bucurie de către toată lumea, de la părinți, profesori și până la elevi. În toată această perioadă în care învățământul a fost online, am fost nevoiți să ne adaptăm noilor cerințe, să preluăm tehnicile modern de predare. În acest sens, primăria a și depus eforturi pentru asigurarea celor necesare acestor forme noi de predare. Deși vorbim de o tehnologie modernă, modul clasic de predare elev-profesor față în față nu se poate compara cu cel online. Sunt activități care se pot face online prin care exersezi acest tip de manifestare, dar în alte situații e destul de greu, o lecție de matematică sau chiar o oră de sport. Mai mult de atât, copiilor le lipsesc activitățile care de regulă se fac în cadrul școlii, tot felul de serbări care nu pot fi făcute online. Nu sunt adeptul acestui tip de manifestări online, în cazul închiderii sau debutului de an școlar. Sunt anumite lucruri care trebuie să le faci față în față. Am avut extrem de multe activități care efectiv nu le putem face online, sunt lipsite de eficiență, nu au nici un farmec până la urmă”, a declarat Vajda Szabolcs Istvan, directorul Școlii Gimnaziale „Palko Attila” Aluniș.

Grijă pentru unitățile de învățământ

Comuna Aluniș se poate mândri cu o școală foarte bine pusă la punct, reabilitată prin fonduri de la Banca Mondială în toamna anului 2014.

„Putem spune că avem o școală nouă, modernă, de care suntem extrem de mândri. Fără să par exagerat, multe din școlile din mediul urban nu se ridică la nivelul Școlii Gimnaziale „Palko Attila” ca și dotări, fiind una din cele mai modern de pe Valea Mureșului Superior. Spun de fiecare dată la festivitățile de deschidere și cele de final de an școlar că părinții care nu și-au dat copilul la școala din Aluniș au numai de pierdut. De asemenea, nu trebuie omise aici nici cadrele didactice, extrem de calificate și devotate educării copiilor. Interesul nostru este ca acești copii să-și facă studiile acasă, de aceea am și investit în aceste unități de învățământ. Aici nu mă refer doar la școala din Aluniș, am investit foarte mult și în școala din satul Fițcău, unitate reabilitată în anii trecuți. Interesul nostru este să modernizăm școlile, astfel ca procesul educational să fie cît mai plăcut copiilor și cadrelor didactice”, a precizat primarul Kristof Jozsef-Loránt.

 Bucuria reîntoarcerii la școală a elevilor fost completată de campania derulată de Asociația “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria” care a poposit luni, 22 februarie, la Școala Gimnazială „Palkó Attila” din comuna Aluniș.

„Ne bucurăm că am fost incluși ca și beneficiari ai aceastei campanie susținută de către cei din Austria, cu sprijinul reprezentanților Bisericii Evanghelice Reghin, respectiv domnului Ștefan Brumar care s-au gândit la copiii din comuna noastră. Pe lângă prezența lor fizică la școală, preșcolarii și elevii de ciclul primar și gimnazial au încă un motiv de bucurie grație pachetelor cadou pe care le-au primit.” Kristof Jozsef-Loránt

„Ne bucurăm de această atenție venită din partea Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe”și a Bisericii Evanghelice Reghin care s-au gândit și la școala noastră și au oferit aceste pachete cadou. Este o inițiativă extrem de binevenită, care ar fi bine dacă ar fi continuată pe mai departe, dorim să existe o legătură între comunitatea din Aluniș și cea din Austria dacă se poate.” Vajda Szabolcs Istvan

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE