Plan nou de administrare la Aeroportul ”Transilvania” Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Plan nou de administrare la Aeroportul ”Transilvania”

Consilierii județeni au aprobat joi, 25 februarie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, indicatorii de performanță financiari și nefinanciari pentru administratorii executivi și neexecutivi ai Regiei Autonome „Aeroportul Transilvania Tîrgu Mureș”, ponderile indicatorilor cheie de performanță și parametrii de plată ai componentei variabile a remunerației acestora. În cadrul aceleiași ședințe s-a mai hotărât că pentru evaluarea anuală administratorii executivi și neexecutivi vor depune rapoartele cu privire la modul de îndeplinire a indicatorilor de performanță, până la data de 1 aprilie a anului următor celui care stă la baza evaluării.

176.839 de pasageri, prognoza pentru 2022

Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional ”Transilvania” Târgu Mureș, al cărui mandat de 4 ani a fost stabilit prin Hotărârea Consiliului Județean Mureș nr. 85 din 28 mai 2020 a depus la Consiliul Județean Mureș un Plan de Administrare care conține și indicatorii financiari și nefinanciari care, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 se aprobă de autoritatea publică tutelară.

Astfel, în vederea negocierii indicatorilor de performanță propuși prin Planul de Administrare, raportat la obiectivele stabilite în Scrisoarea de așteptări a autorității publice, printr-o Dispoziție a Președintelui Consiliului Județean Mureș din 8 ianuarie 2021 a fost numită o comisie de negociere, formată din specialiști ai autorității.

”După o primă întâlnire a comisiei de negociere cu administratorii regiei, pe baza observațiilor aduse de membrii comisiei, Planul de Administrare a fost revizuit. La cea de-a doua întâlnire, care a avut loc după depunerea Planului de Administrare îmbunătățit, comisia a prezentat indicatorii de monitorizare – obligatorii, a căror nerealizare poate conduce la revocarea mandatului – și au fost negociați indicatorii cheie de performanță financiari și nefinanciari pentru administratorii executivi și neexecutivi, indicatori care stau la baza stabilirii componentei variabile a remunerației. Totodată, s-au făcut propuneri privind ponderile indicatorilor cheie de performanță și parametrii de plată ai componentei variabile a remunerației”, a precizat Péter Ferenc.

Conform Raportului de specialitate care a însoțit proiectul de hotărâre, în cadrul celei de-a doua ședințe de negociere ”s-a refăcut prognoza de trafic, crescându-se numărul de pasageri prognozat pentru anul 2022 de la 125.858 per an la 176.839 per an an și pentru anul 2024 de la 445.508 per an la 584.647 per an.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE