Raed Arafat, reacție la noua procedură de raportare a cazurilor de COVID-19 Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 390 Vizualizări

Raed Arafat, reacție la noua procedură de raportare a cazurilor de COVID-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a declarat joi, 25 februarie, cu ocazia unei conferințe de presă organizată la Târgu Mureș, că noua procedură de raportare a cazurilor de COVID-19 este ”o soluție corectă”.

”E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi (joi – n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a afirmat dr. Raed Arafat.
Potrivit Hotărârii nr. 8 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de prelungire a stării de alertă în România, Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenţă, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE