Cum să gătiți preparate la grătar în interior Uncategorized
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 261 Vizualizări

Cum să gătiți preparate la grătar în interior

Vara, un grătar este una dintre activitățile noastre preferate. Puteți face orice la grătar, așa că de ce să vă încălziți casa când puteți găti afară și vă puteți bucura de o zi frumoasă? Din păcate, nu funcționează întotdeauna așa.

Uneori vremea nu cooperează, distrugând planurile noastre de gătit în aer liber. Oricine locuiește într-un apartament știe că grătarele sunt considerate un pericol de incendiu, plasându-le pe lista de activități interzise.

Din fericire, este foarte ușor să învățați cum să faceți un grătar în interior. Nu, nu ne referim să vă luați grătarul înăuntru: grătarele de interior sunt un tip specific de grătar care de obicei consumă electricitate. Sunt ușoare, ieftine și pot fi depozitate într-un dulap atunci când nu sunt utilizate, ceea ce le face alternativa ideală la un grătar tradițional.

Dacă vremea nu cooperează, mutați-vă sesiunea de grătar înăuntru! În acest articol, vă vom spune tot ce trebuie să știți despre cum să faceți grătar în interior.

Ce este un grătar de interior?

Un grătar de interior este exact ceea ce sună sună: un grătar conceput pentru utilizare în interior. Cele mai multe modele sunt un tip de grătar electric care prezintă creste ridicate pe plită, lăsând „urme de grătar” pe mâncare în timp ce gătesc. De asemenea, crestele mențin alimentele ridicate de grăsime, permițându-i acesteia să se scurgă și reducând conținutul total de grăsime al mâncării. Grătarele electrice au adesea mai multe setări de temperatură.

De asemenea, puteți utiliza o tigaie ca grătar de interior. Aceste tigăi grill sunt proiectate cu aceleași creste ridicate ca și modelele electrice, dar sunt folosite pe aragaz. Mai jos, puteți afla mai multe despre cele mai frecvente tipuri de grătare.

Tipuri de grătare de interior

Din păcate, nu puteți folosi grătarul exterior în interior. De fapt, este foarte periculos: poate declanșa un incendiu sau poate duce la otrăvirea cu monoxid de carbon. În schimb, veți dori să utilizați unul dintre aceste tipuri de grătare concepute pentru utilizare în interior.

Grătarul deschis

Un grătar deschis este de obicei lung și lat, cu un grătar care se scurge într-un vas de picurare. Se așează plat, deci pare că folosești un grătar în aer liber. În plus, poate găti mai multă mâncare decât grătarele rabatabile, dar, de asemenea, tind să ocupe mai mult spațiu. Mâncarea durează, de asemenea, mai mult timp pentru a se prepara, deoarece se gătește doar pe o parte la un moment dat (la fel ca un grătar obișnuit).

Grătar rabatabil

Aceste grătare sunt prevăzute cu plăci agățate împreună cu o balama, pliabile în jumătate pentru a vă găti mâncarea din două părți simultan. Pe lângă faptul că funcționează ca un grătar de interior, acestea pot fi folosite și ca presă panini. Dimensiunea lor compactă ocupă mult mai puțin spațiu de stocare decât un grătar deschis, dar spațiul lor limitează cantitatea de alimente pe care le puteți găti într-o singură sesiune.

Tigaie grill

Dacă nu aveți spațiu pentru a stoca un aparat suplimentar, puteți alege o tigaie grill. Aceste tigăi sunt fabricate de obicei din fontă rezistentă și funcționează la fel de bine ca și grătarele electrice interioare. Unele tigăi pentru grătar sunt reversibile, având o placă netedă și plată pe o parte și creste ridicate de grătar pe cealaltă.

Cum funcționează un grătar de interior?

Grătarele electrice funcționează ca plitele electrice. Au un element încorporat în suprafața de gătit, încălzindu-l când este pornit. Elementul acoperă întregul grătar, deci vă bucurați de încălzirea uniformă a unui grătar electric mai mult decât un grătar în aer liber. Când unitatea este oprită, suprafața continuă să rămână fierbinte pentru o perioadă scurtă de timp. Deoarece grătarele de interior nu produc o flacără reală, acestea sunt sigure pentru utilizare în interior.

Cele mai bune lucruri de gătit pe un grătar de interior

Un grătar de interior ar putea să nu fie suficient de mare pentru a găti coaste sau un întreg umăr de porc, dar este cu siguranță capabil să facă față oricărei alte sarcini de grătar. Folosiți-l pentru a găti orice – fripturi, pește, pui, hamburgeri și sandvișuri. Mâncărurile cu legume funcționează foarte bine și pe un grătar de interior, așa că folosiți-l pentru a face frigărui de legume, vinete sau porumb copt. Practic, orice puteți găti pe partea de căldură directă a grătarului va funcționa și pe un grătar de interior.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE