Demersuri pentru modernizarea unui drum vital Câmpiei din Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 971 Vizualizări

Demersuri pentru modernizarea unui drum vital Câmpiei din Mureș

Primarul comunei Râciu, Ciprian Alin Belean, a anunțat pe pagina sa de Facebook, în data de 5 februarie, că, în urma unei întrevederi cu prefectul județului Mureș, Mara Togănel, și inginer Monica Epure, șef al Secției de Drumuri Naționale (SDN) Mureș, s-a luat decizia întocmirii unui memoriu cu privire la reabilitarea Drumului Național (DN) 15, care străbate localitățile Târgu Mureș, Ceuașu de Câmpie, Râciu și Sânpetru de Câmpie, care este într-o stare de degradare avansată la ora actuală.

Documentul urmează să fie susținut de către primarii localităților Râciu, Ceuașu de Câmpie, Șincai, Pogăceaua și Sânpetru, cu susținerea prefectului mureșean, la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Mai mult, tot în aceeași postare, primarul comunei Râciu amintește de importanța pe care o are acest drum pentru atragerea investitorilor în zonă.

”Uniți pentru Câmpie! Și pe Câmpie există oameni! Memoriu pentru reabilitarea drumului național DN 15 E, Târgu Mureș – Ceuașu de Câmpie – Râciu – Sânpetru de Câmpie (Satu Nou); acest drum face accesul și către comunele Șincai și Pogăceaua! Zilele trecute am avut o întâlnire cu doamna prefect al județului Mureș, doamna Mara Togănel, și doamna inginer Monica Epure, șef secție SDN Mureș (Drumuri Naționale), în cadrul căreia am dezbătut necesitatea imediată de reabilitare a drumului național DN 15 E care se află de ani de zile într-o stare de degradare foarte avansată. În urma unor discuții avute cu primarii din comunele Ceuaș, Șincai, Pogăceaua și Sânpetru și cu susținerea doamnei prefect, Mara Togănel, am hotărât să întocmim un memoriu pe care să-l susținem, ÎMPREUNĂ, la CNAIR în vederea reabilitării cât mai rapide a DN 15 E. Zona de câmpie a județului Mureș trebuie să se dezvolte după ce, o perioadă bună de timp, a fost văduvită de investiții importante. Refacerea sistemului rutier al drumului național DN 15 E este vitală pentru atragerea de investitori și investiții în zonă. Locuitorii de pe câmpie își doresc, pe bună dreptate, ca cei 41 de kilometri de drum să fie adaptați așteptărilor anului 2021. Suntem uniți, pentru Câmpie”, a transmis Ciprian Alin Belean.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE