VIDEO: Situația pandemică la nivelul școlilor din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4249 Vizualizări

VIDEO: Situația pandemică la nivelul școlilor din Mureș

Inspectorul școlar general al județul Mureș, prof. Sabin Pășcan, a oferit vineri, 26 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, informații cu privire la situația pandemică în ceea ce privește activitatea didactică desfășurată în format fizic la nivelul școlilor din județul Mureș.

”Scenariu roșu” într-o localitate

Cu acest prilej, prof. Sabin Pășcan a prezentat o statistică de proximitate a scenariilor în care funcționează unitățile de învățământ începând de luni, 8 februarie.

„Astăzi am primit incidența, cu focar de această dată, deci trebuie să reținem faptul că începând de săptămâna viitoare vom avea în vedere incidența cu focare, astfel încât pentru săptămâna 1-5 martie la nivelul județului Mureș 442 de unități de învățământ vor funcționa după ”scenariul verde”, 143 de unități de învățământ vor funcționa după ”scenariul galben” și 4 unități de învățământ vor funcționa după ”scenariul roșu”. Când mă refer la unități de învățământ, am în vedere unitățile de învățământ cu personalitate juridică și structurile arondate. În ”scenariul roșu” este o singură comună, este vorba despre Vețca, care are o unitate de învățământ cu personalitate juridică și alte trei structuri, deci toate structurile funcționează dupa ”scenariul roșu” din unitatea de învățământ Școala Gimnazială Vețca”, a declarat inspectorul școlar general aj județului Mureș.

Totodată, prof. Sabin Pășcan a oferit informații cu privire la modificarea scenariului în care funcționează anumite unități de învățământ în acest interval de timp.

„Bineînțeles că evoluția se simte, în sensul în care de pe ”scenariul galben”, multe unități de învățământ au trecut pe ”scenariul verde”. Aici doresc să amintesc municipiul Reghin, care în primele două săptămâni a fost pe ”scenariul galben”, iar acum își desfășoară activitatea pe ”scenariul verde”, dar sunt și câteva unități de învățământ care, din ”scenariul verde” au trecut pe ”scenariul galben”, a mai adăugat prof. Sabin Pășcan.

Cazuri de COVID-19

Totodată, inspectorul școlar general al județului Mureș a vorbit și despre numărul exact de noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 din rândul elevilor și al cadrelor didactice.

„În acest moment, există 14 elevi confirmați cu COVID-19, respectiv 17 colegi de-ai noștri, personal didactic, didactic auxiliar sau nedidactic, care sunt confirmați cu COVID-19”, a menționat prof. Sabin Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE