Home / Invatamant / FOTO: Bucurie pe filieră austriacă pentru elevii Școlii Gimnaziale Breaza

FOTO: Bucurie pe filieră austriacă pentru elevii Școlii Gimnaziale Breaza

Distribuie

Elevii Școlii Gimnaziale Breaza au avut parte de o frumoasă surpriză venită din partea Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” din Austria care a oferit pachete cadou celor 300 de elevi. Acțiunea a fost facilitată de Biserica Evanghelică din Reghin, cu sprijinul nemijlocit al lui Ștefan Brumar, care s-a îngrijit de distribuirea în bune condiții a pachetelor cadou.

Potrivit directorului școlii, Aurelian Negrea, pentru acest an școlar sunt înscriși la Școala Gimnazială Breaza un număr de 185 de copii, la școala gimnazială și grădinița din Breaza, școala primară și grădinița din Filpișu Mic și școala primară și grădinița de la Filpișu Mare.

 „Copiii au așteptat cu nerăbdare să revină la școală, în special cei din clasele mai mari care vin la cursuri la scoala din centrul de comună. De abia au așteptat să se vadă, să socializeze. O făceau și online dar nu e totuna. La fel și în ce privește școala, cursurile online nu se pot compara cu cele în care elevul este prezent fizic la școală. La fel și profesorii, s-au săturat de aceste ore online până peste cap. E destul de nasol, nu poți preda cum trebuie, nu poți verifica elevul corespunzător. De asemenea, s-a renunțat la orice fel de activitate extrașcolară. Revenirea elevilor la cursuri s-a desfășurat în cele mai sigure condiții, au fost îndeplinite toate măsurile sanitar igienice care se impun”, ne-a declarat Aurelian Negrea.

Bucuria revenirii la cursuri a fost dublată de cea a pachetelor primite cadou, distribuirea acestora fiind supervizată de directorul școlii și de viceprimarul Sorin Emilian Alexa.

„Copiii se bucură ori de câte ori primesc ceva, iar aceste pachete cadou primite din Austria nu fac excepție. Mulți dintre acești copii chiar au nevoie de astfel de ajutoare, nu sunt ei foarte bogați, fapt pentru care se bucură să primească câte ceva”, a precizat Aurelian Negrea.

 Mesaj de mulțumire

La rândul său, Deák Attila, primarul comunei Breaza, a transmis mulțumiri reprezentanților Asociației “Eine Welt – Oberösterreichische Landlerhilfe” precum și celor implicați în buna desfășurare a campaniei. „Le suntem recunoscători pentru această frumoasă bucurie pe care au adus-o în primul rând copiilor din comuna noastră. Le mulțumim și sperăm să ne bucurăm de generozoitatea lor și pe viitor”, a precizat primarul Deák Attila.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.