Home / Administratie / PROIECT: Casele de pe Margaretelor, în circuitul HoReCa

PROIECT: Casele de pe Margaretelor, în circuitul HoReCa

Primarul Soós Zoltán a reluat, într-o conferință de presă organizată ieri, un subiect mai vechi ridicat în plenul Consiliului Local Târgu Mureș în mandatul 2012-2016, cel al caselor de pe strada Margaretelor, strada paraleră cu Turbina pe partea dreapta.

Casa înșiruită a fost odinioară proprietatea “Fabricii de mobilă Székely és Réti”.  Casele de locuit proiectate de arhitectul budapestan Toroczkai Wigand Ede sunt considerate monumente istorice de categoria B și sunt incluse pe lista clădirilor-monument din România Astăzi însă, casele de pe Margaretelor doar monumente nu pot fi socotite, pentru că au fost lăsate într-o nedreaptă paragină, deși ceva din stilul de altădată se mai  arată și astăzi de după un gard lung și albastru ridicat după ce hoții au început să se înfrupte din cărămizile sale.

Casele sunt în proprietatea și administrarea SC Locativ SA, iar, potrivit declarației primarului Soós Zoltán, Municipiul Târgu Mureș va demara în curând un proces de recuperare prin care casele de pe strada Margaretelor vor aparține patrimoniului orașului.

“Noi dorim să transformăm aceste case în imobile cu utilitate turistică, pot să fie oferite pentru domeniul HoReCa, să fie restaurante, mai ales că se află în zona Weekend, care este foarte generoasă în acest sens, și să întărim această zonă a orașului pentru turism, sport și artă culinară”, a declarat edilul Soós Zoltán.

Costurile nu sunt cunoscute în acest moment, fiind necesară întocmirea unui studiu de fezabilitate prin care să fie estimată valoarea proiectului de reabilitare și restaurare.

Ligia VORO

Publicat în ediția print a cotidianului Zi de Zi din 19 februarie 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, revocat din funcție

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie miercuri, 14 aprilie, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, …