Târgu Mureș sub supraveghere mai bună. Vor fi montate 1.000 de camere Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 2073 Vizualizări

Târgu Mureș sub supraveghere mai bună. Vor fi montate 1.000 de camere

La solicitarea Direcției Poliția Locală și a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, în municipiu vor fi instalate 1.000 de camere de supraveghere în următorii patru ani.

“Există un sistem de supraveghere în Târgu Mureș, dar nu este prea performant, și este foarte mare nevoie, pentru a reduce fenomenele negative în oraș, să extindem această rețea”, a explicat primarul Soós Zoltán necesitatea acestei investiții.

Camerele de supraveghere vor fi amplasate în zona instituțiilor publice, a intersecțiilor mari, a școlilor, a terenurilor de joacă, a monumentelor istorice. Dar nu numai.

“Camerele vor fi amplasate și în zonele unde se depozitează clandestin și ilegal gunoaiele, ceea ce reprezintă cheltuieli destul de mari pentru municipalitate pentru a curăța aceste zone”, a completat Soós Zoltán.

Primarul municipiului a exemplificat că, săptămâna trecută, mai multe societăți comerciale au fost amendate de Poliția Locală pentru că au depozitat gunoiul pe marginea trotuarului fără ca în prealabil să fi făcut o comandă în vederea ridicării acestuia.

Răspunzând unei întrebări pe care i-am adresat-o, Soós Zoltán a susținut că acolo unde va fi necesar și potrivit legislației, existența camerelor de supraveghere va fi semnalizată. De altfel, la intrările în oraș, au fost deja amplasate indicatoare care anunță că municipiul Târgu Mureș este monitorizat video.

În 2021, potrivit declarației primarului, vor fi instalate maxim 200 de camere. Bugetul necesar pentru achiziționarea și montarea acestor camere de supraveghere va fi stabilit în această săptămână.

“Depinde foarte mult și de bugetul central, depinde ce decizie se va lua marțea viitoare (n.a. mâine, 2 martie), iar în funcție de această decizie vom putea da și date exacte în ceea ce privește cheltuielile bugetare pe 2021 și pe această categorie”, a adăugat acesta.

Centrul de comandă va fi la Poliția Locală, iar poliția județeană va avea acces la informațiile video recepționate.

Ligia VORO

Sursa foto: arhiva

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE