Teste antigen în două școli din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 466 Vizualizări

Teste antigen în două școli din Mureș

Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Sabin Pășcan, a furnizat vineri, 26 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, informații cu privire la testele antigen care sunt utilizate în cadrul unui protocol care are în vedere elevii simptomatici din incintele unităților de învățământ.

„În cazul elevilor simptomatici, în baza unui protocol stabilit de comun acord de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, părintele trebuie să își exprime acordul în scris pentru ca acești elevi să fie testați cu teste antigen. ISJ Mureș, prin DSP, a distribuit în unitățile de învățământ de pe raza județului Mureș care în acest moment au cabinete medicale, teste antigen și toate obiectele vestimentare necesare echipării cadrelor didactice în vederea recoltării acestor teste, adică viziere, mănuși și halate”, a declarat inspectorul școlar județean al județului Mureș.

Prof. Sabin Pășcan a mai precizat că până la data curentă au fost câteva cazuri de elevi simptomatici în două dintre școlile din județul Mureș, care ulterior au fost investigați cu teste antigen.

„Au fost aplicate teste antigen, la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș și la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller”, deoarece aici au fost confirmați elevi pozitiv, iar pentru a avea o primă viziune asupra evoluției acestei situații, cabinetele medicale școlare au aplicat teste antigen pentru elevii care au fost considerați contacți direcți. Din fericire, rezultatul acestor teste la momentul respectiv a fost negativ, astfel încât, activitatea să se poată desfășura în continuare”, a afirmat prof. Sabin Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE