Home / Invatamant / Teste antigen în două școli din Mureș

Teste antigen în două școli din Mureș

Inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Sabin Pășcan, a furnizat vineri, 26 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, informații cu privire la testele antigen care sunt utilizate în cadrul unui protocol care are în vedere elevii simptomatici din incintele unităților de învățământ.

„În cazul elevilor simptomatici, în baza unui protocol stabilit de comun acord de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, părintele trebuie să își exprime acordul în scris pentru ca acești elevi să fie testați cu teste antigen. ISJ Mureș, prin DSP, a distribuit în unitățile de învățământ de pe raza județului Mureș care în acest moment au cabinete medicale, teste antigen și toate obiectele vestimentare necesare echipării cadrelor didactice în vederea recoltării acestor teste, adică viziere, mănuși și halate”, a declarat inspectorul școlar județean al județului Mureș.

Prof. Sabin Pășcan a mai precizat că până la data curentă au fost câteva cazuri de elevi simptomatici în două dintre școlile din județul Mureș, care ulterior au fost investigați cu teste antigen.

„Au fost aplicate teste antigen, la Liceul Teoretic ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș și la Școala Gimnazială ”Friedrich Schiller”, deoarece aici au fost confirmați elevi pozitiv, iar pentru a avea o primă viziune asupra evoluției acestei situații, cabinetele medicale școlare au aplicat teste antigen pentru elevii care au fost considerați contacți direcți. Din fericire, rezultatul acestor teste la momentul respectiv a fost negativ, astfel încât, activitatea să se poată desfășura în continuare”, a afirmat prof. Sabin Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, revocat din funcție

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie miercuri, 14 aprilie, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, …