VIDEO: Mese de teqball în șapte școli din Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1109 Vizualizări

VIDEO: Mese de teqball în șapte școli din Mureș

Președintele Teqball România, Teodor Luca, și inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Sabin Pășcan, au semnat, în urmă cu câteva zile, un protocol de colaborare privind implementarea unui proiect pilot de promovare a sportului teqball în unitățile de învățământ din județul Mureș.

Conform paginii web www.teqball-romania, proiectul pilot are drept scop ”atragerea elevilor către un sport atât individual, cât și de echipă, destinat atât băieților cât și fetelor, la orele de educație fizică, dar și ca o modalitate de recreere în afara orelor de școală”, iar un alt scop ”îl reprezintă promovarea comunităților locale, a sportului de masă, prin susținerea unei discipline sportive în care contactele fizice sunt interzise, un sport care se poate juca de oricine, indiferent de vârstă, stare socială sau pregătire fizică.”

Viitor sport olimpic

Inspectorul școlar general al județului Mureș a declarat vineri, 26 februarie, pentru cotidianul Zi de Zi, că șapte unități de învățământ din județul Mureș vor fi dotate cu câte o masa Teqball Lite, astfel încât elevii și profesorii să aibă oportunitatea de a deprinde tehnicile teqball.

„Din discuțiile purtate, o masă necesară desfășurării acestui tip de sport, va fi pusă la dispoziția târgumureșenilor, la Complexul de Agrement Weekend”, urmând ca la nivelul municipiului Târgu Mureș să mai fie identificate două unități de învățământ care să dispună de spațiu, iar aici mă refer la exteriorul clădirilor, unde elevii să poată să se inițieze în vederea practicării acestui tip de sport”, a precizat prof. Sabin Pășcan.

„Este un sport nou. El a apărut în Ungaria din spusele domnului Teodor Luca și a colegului meu, inspectorul pentru educație fizică și sport, Dunduc Valeriu, sport care se pare că a avut o evoluție surprinzătoare, și care va fi inclus pe viitor în cadrul Jocurilor Olimpice. Acest sport poate fi jucat individual sau dublu, astfel încât, elevii să poată să practice acest nou tip de sport. Am hotărât împreună cu domnul Luca să se doteze cu astfel de echipament sportiv și o unitate de învățământ din mediul rural, și am avut în vedere Liceul Tehnologic ”Vasile Netea” Deda, de pe Valea Mureșului, unde, din câte am înțeles eu, costul dotărilor se ridică la aproximativ 2.000 de euro”, a adăugat prof. Sabin Pășcan.

Diana CĂRBUREAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE