Home / Administratie / Veste excelentă despre ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”!

Veste excelentă despre ”Zona Metropolitană Târgu Mureș”!

Distribuie

Reprezentanții Asociaţiei „Zona Metropolitană Târgu-Mureş” au aprobat joi, 4 martie, cu ocazia unei ședințe a Adunării Generale, modificările Actului Constitutiv şi Statutului privind înființarea și funcţionarea transportului comun în Zona Metropolitană. În aceaași ședință, comuna Sântana de Mureș, a devenit membru cu drepturi depline a Asociației.  

Transportul în comun, eficientizat

Înființată în anul 2006, Asociația ”Zona Metropolitană Târgu Mureș” a avut mai multe obiective, unul dintre acestea fiind eficientizarea transportului în comun pentru deservirea locuitorii localităților membre.

Astfel, după înregistrarea modificărilor la Tribunalul Mureș și după înființarea aparatului administrativ care va gestiona transportul în comun, Asociaţia „Zona Metropolitană Târgu-Mureş” se va ocupa în totalitate cu organizarea și administrarea transportului public din cele unitățile administrative-teritoriale componente: Acățari, Ceuașu de Câmpie, Corunca, Crăciunești, Cristești, Ernei, Gheorghe Doja, Livezeni, Pănet, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș, Sântana de Mureș, Târgu Mureș și Ungheni.

Potrivit reprezentanților asociației, acest lucru înseamna elaborarea unui caiet de sarcini, organizarea și desfășurarea unei proceduri de ofertare competitivă, negocierea cu operatorul câștigător, stabilirea rutelor și tarifelor, toate acestea în urma consultărilor cu membrii Asociației.

„Începem cu angajarea unei persoane din domeniu, ca să realizeze toate planurile, măsurile pe care va trebuie să le luăm. Dacă există șansa să atragem bani europeni sau guvernamentali, atunci vom apela la acest lucru. În zona periurbană a Târgu Mureșului chiar este necesar un astfel de serviciu pentru că vedem greutățile cu care se confruntă comunitățile. Mare parte din copii vin la Târgu Mureș la școală, foarte mulți lucrează în Târgu Mureș sau sunt târgumureșeni care lucrează în aceste zone la diferite întreprinderi. Eu sper că undeva la sfărșitul anului să avem lucrurile puse la punct”, a declarat președintele Asociației ”Zona Metropolitană Târgu Mureș, Péter Ferenc, care deține și funcția de președintel al Consiliului Județean Mureș.

”Abonament metropolitan”

Conform reprezentanților asociației, la ședință a participat și primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, care a afirmat că ”Zona Metropolitană poate, deja în ciclul 2021-2027, să acceseze fonduri europene, care vor ajuta la dezvoltarea infrastructuri nu numai în Târgu Mureș, ci și în întreaga zonă.” Referindu-se la ostilitatea remarcată în ultimii ani dintre conducerile Consiliului Județean Mureș și Primăriei municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a confirmat ”că acum există și voință politică și intenția de a conecta transportul public al comunelor limitrofe cu municipiul Târgu Mureș”, lucru care va fi posibil ”prin așa-numitul abonament metropolitan.”

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferința de diseminare și promovare a Proiectului Correctional la Penitenciarul Târgu Mureș

Distribuie Penitenciarul Târgu Mureș a organizat joi, 28 martie, conferința de diseminare și promovare a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.