Home / Slider / VIDEO: Bazinul acoperit de la ”Weekend” reînvie!

VIDEO: Bazinul acoperit de la ”Weekend” reînvie!

Bazinul acoperit de tip „balon” de la Complexul de Agrement și Sport „Weekend” este în curs de renaștere. Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat joi, 4 martie, într-o conferință de presă, că au fost făcute expertize pentru proiectarea unui nou bazin tip acoperit, iar lucrările la gresia bazinului sunt în desfășurare și că acestea vor dura cel puțin încă o lună.

Se preconizează că în jurul datei de 1 mai 2021 bazinul va putea fi deschis publicului.

„Bazinul de înot tip balon de la ”Weekend”, au fost pornite lucrările. Până acum s-a lucrat la expertiză și la proiect, având în vedere că demolarea de anul trecut nu ne-a permis refacerea balonului așa cum ne-am fi dorit noi. Peste 200 de tije de inox au fost tăiate din beton. Nu aveam de ce să prindem balonul și trebuie refăcut tot procesul, inclusiv proiectarea. După ce am primit de la proiectant toate proiectele și expertiza, pentru noi este foarte important ca după ce se remontează balonul să avem o expertiză făcută de specialiști care să garante că această structură va rămâne în picioare. Din acest motiv au fost întârzieri. Au fost dezafectate sistemul electric, alimentarea cu gaz. Toate conductele au fost tăiate. Se lucrează la restabilirea lor și la reparația gresiilor care sunt la marginea bazinului. După ce sunt remontate tijele de inox, probabil în câteva săptămâni, o să vedem remontarea balonului, dar va dura mai bine de o lună până să se termine lucrările de reparație la gresie și la bazin, care trebuie revopsit și dezinfectat pe interior. Sperăm că undeva spre 1 mai să devină funcțional balonul pentru public”, a explicat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Licitație de 7 milioane de lei demarată de Primăria Târgu Mureș

Reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș au anunțat joi, 8 aprilie, printr-un comunicat postat pe pagina …