Home / Business / VIDEO: Fructe de mare și delicii culinare turcești, la Târgu Mureș!

VIDEO: Fructe de mare și delicii culinare turcești, la Târgu Mureș!

Distribuie

Între 5 și 7 martie, Bulevardul Cetății din Târgu Mureș este gazda festivalului Istanbul Street Food Festival. Deliciile culinare sunt cu specific turcesc (și nu numai), existând o gamă foarte variată de produse, de la kebap la fructe de mare. Desigur, nu lipsesc nici preferatele copiilor, dulciurile, printre care se numără și bine cunoscuta baklava în diverse sortimente.

Adrian Neagu, proprietar de terase, a descris, pentru cotidianul Zi de Zi, gama variată de produse care se poate găsi la acest festival. Potrivit acestuia, mâncărurile sunt preparate de bucătari ai marilor restaurante care au participat chiar și la o emisiune culinară televizată.

„Am zis, odată cu luna primăverii, să aducem noi primăvara în Târgu Mureș, ca să se bucure doamnele un picuț, pentru că fiind între perioada de 1 și 8 martie, doamnele poate sunt scoase în oraș să servească un preparat din fructe de mare, specifică bucătăriei turcești și, pe lângă toate acestea și ceva dulce. Specialitățile noastre sunt fructele de mare care sunt gătite de chefi ai marilor restaurante care au participat chiar și la o emisiune (culinară – n.r.) foarte consacrată. În al doilea rând, grătarele turcești, chebapurile, care sunt foarte greu de găsit. Toată lumea le face, dar foarte puțini au bucătarii pricepuți la așa ceva. Ca desert, avem Turkish Delight, peste 40 de sortimente, baklavalele cu unt, fistic și multe altele. Specialitatea bucătarului este homar pe pat de orez cu mentă și sos olandez. Ne vom afla aici până inclusiv duminică (7 martie – n.r.)”, a declarat Adrian Neagu.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Candidaturi-bombă” anunțate de AUR la Primăria Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș

Distribuie Evenimentul de lansare a candidaților AUR la alegerile locale din județul Mureș va avea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.