Ghid de depozitare în siguranță a îngrășămintelor pentru agricultură, editat de Azomureș, IGSU și ISU Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 248 Vizualizări

Ghid de depozitare în siguranță a îngrășămintelor pentru agricultură, editat de Azomureș, IGSU și ISU

Compania Azomureş şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, au lansat, de Ziua Protecţiei Civile, un ghid de informare în domeniul depozitării şi utilizării în siguranţă a îngrăşămintelor pentru agricultură, care este destinat distribuitorilor şi fermierilor.
”Ghidul de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor reprezintă un set de sfaturi şi recomandări dezvoltate de Azomureş în colaborare cu IGSU, în concordanţă cu legislaţia în vigoare la nivel european şi naţional, precum şi cu indicaţiile Fertilizers Europe (Asociaţia Europeană a producătorilor de îngrăşăminte). (…) 15.000 de exemplare ale ghidului vor fi distribuite către fermierii români începând cu luna martie, prin intermediul unităţilor subordonate IGSU de la nivelul fiecărui judeţ şi prin reţeaua comercială a Azomureş formată din 37 de distribuitori”, au precizat reprezentanții Azomureş, într-un comunicat de presă.
Potrivit Azomureş, scopul Ghidului de bune practici pentru depozitarea şi utilizarea în siguranţă a îngrăşămintelor în fermă este acela de a oferi suport fermierilor şi de a evidenţia problemele de siguranţă care apar atunci când se folosesc îngrăşăminte pe bază de azotat de amoniu la fermă.
”Ghidul este destinat prevenirii unor incidente grave. Prevenirea este foarte importantă şi ne pune în situaţia în care nu e nevoie să răspundem unei situaţii de urgenţă. Azomureş a acceptat colaborarea cu noi şi chiar a avut iniţiativa elaborării acestui ghid, şi iată, se concretizează chiar de Ziua Protecţiei Civile”, a declarat Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, citat în comunicat.
Ghidul oferă sfaturi cu privire la siguranţa personală în timpul manipulării produselor/ îngrăşămintelor, bune practici pentru depozitare în interior şi în exterior, asigurarea securităţii la depozitarea îngrăşămintelor, minimizarea impactului asupra mediului în timpul depozitării şi utilizării şi importanţa citirii etichetelor produselor şi a fişelor cu date de securitate ale producătorilor.
”Împreună cu IGSU am pregătit acest ghid pentru a acoperi necesarul de informaţii de care au nevoie distribuitorii şi utilizatorii produselor noastre, fermierii. Am inclus informaţii care să reducă probabilitatea unui accident în fermă sau în depozit. Ghidul de depozitare este elaborat în concordanţă cu specificaţiile programului „Product Stewardship” al Fertilizers Europe (Asociaţia Europeană a Producătorilor de Îngrăşăminte), iar obiectivul nostru este ca fiecare tip de îngrăşământ pe care îl producem la Târgu Mureş să fie transportat, depozitat şi utilizat în siguranţă”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureş.
Inspectorul general al IGSU, generalul Dan Iamandi, a precizat că acest ghid a fost diseminat deja către toate unităţile subordonate, către toate inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă care vor desfăşura activităţi preventive în toate locaţiile unde există depozitate astfel de substanţe pe bază de azotat de amoniu.
Ghidul conţine, de asemenea, şi cele mai importante măsuri care trebuie luate în caz de incendiu şi descompunere a îngrăşămintelor, precum şi informaţii despre cele două entităţi care au colaborat pentru realizarea materialului – IGSU şi Azomureş. 

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE