Home / Slider / Mureș: Mașini cu neconformități tehnice depistate de RAR

Mureș: Mașini cu neconformități tehnice depistate de RAR

Distribuie

Reprezentanții Registrului Auto Român (RAR) au verificat în trafic, pe parcursul anului 2020, din punct de vedere tehnic, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări, fiind constatat faptul că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții RAR, în județul Mureș au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 1.926 de vehicule și dintre acestea, 33,96% prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte, 9 (0,47%) prezentau pericol iminent de accident, în 14,92% din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 0,62% aveau probleme legate de identificare și 1,29% aveau ITP fals, expirat sau anulat.

În urma controalelor mixte desfășurate de specialiștii RAR și cei ai Poliției Rutiere, în județul Mureș au fost aplicate 111 amenzi contravenționale și au fost retrase 103 de certificate de înmatriculare.

De asemenea, în urma controalelor mixte desfăşurate de către acești specialiști, pe parcursul anului 2020, la nivelul întregii țări, au fost aplicate 20.391 de sancțiuni, au fost retrase 16.592 de certificate de înmatriculare, au fost imobilizate 147 vehicule și 269 ITP-uri au fost anulate.

,,Neconformități la sistemul de frânare au fost depistate la 3,92% dintre vehicule şi în 1,51% din cazuri au fost constatate probleme la sistemul de direcţie. În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat depăşirea nivelului maxim admis de emisii poluante la 2.203 autovehicule. Inspectorii RAR au depistat în trafic şi vehicule cu defecțiuni periculoase la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi și fuzete. În cazul a 3.274 vehicule s-a considerat că acestea prezintă pericol iminent de accident”, au precizat reprezentanții RAR.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.