Primăria Târgu Mureș, pregătiri pentru tranzacții cu terenuri Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4485 Vizualizări

Primăria Târgu Mureș, pregătiri pentru tranzacții cu terenuri

Invitat la o emisiune difuzată de Televiziunea M9, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a afirmat că Primăria dispune de un teren de 12.000 de metri pătrați în zona străzii Barajului.

Planul actualei conduceri a Primăriei este de a da în concesiune acest teren investitorilor doritori pe o perioadă lungă de timp, chiar și 50 de ani.

„Evident, zona de vest a orașului este zona economică, zona Gheorghe Doja – Azomureș, respectiv zona Străzii Barajului. Aici Primăria are în proprietate 12.000 de metri pătrați de teren, unde căutăm în momentul de față investitori. Suntem dispuși să îl vindem sau să îl dăm în concesie relativ ieftin, pe termen lung pentru un investitor care reușește să aducă în Târgu Mureș sute de locuri de muncă. Pentru noi asta e foarte important, să devenim parteneri. Oferim facilitățile care legal pot să fie oferite. De exemplu dacă solicită o reducere de taxă, în măsura legislației, putem da o scutire pe o anumită perioadă. Dacă avem terenuri disponibile, și aici ar fi foarte bine să avem un program național pentru finanțarea Parcurilor Industriale. Momentan avem această suprafață de 12.000 de metri pătrați pe strada Barajului, dar cu timpul e bine ca orașul să mai dispună și încercăm să mai identificăm.

Mai mult, administrația actuală dorește să găsească alte terenuri care să intre în proprietatea Primăriei Târgu Mureș pentru a fi folosite în scop similar.

”Sunt deja câteva zone identificate, să vedem cum putem negocia ca aceste zone să fie cumpărate de administrația orașului și apoi să fie cedate către investitori privați, chiar dacă terenul nu o să-l vindem, dar putem să îl dăm pe concesiuni de 50 de ani. Asta înseamnă o garanție pe termen lung pentru investitor. După 50 de ani terenul, poate și investiția și imobilul revine în proprietatea orașului sau se poate căuta un alt investitor între timp”, a afirmat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE