Home / Administratie / Începe cadastrarea proprietăților în comuna Ibănești

Începe cadastrarea proprietăților în comuna Ibănești

Distribuie

În cursul săptămânii viitoare, la nivelul comunei Ibănești vor începe măsurătorile în teren pentru cadastrarea tuturor proprietăților din comuna Ibănești. Potrivit www.ibanesti.ro, cadastrarea se va realiza gratuit pentru locuitorii comunei, printr-un program finanțat prin fonduri europene, în valoare de un milion de euro. Termenul de finalizare a proiectului este septembrie 2022.

În acest context, primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru, și reprezentanții compartimentului de Urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul primăriei au avut în cursul  săptămânii trecute o ședință de lucru cu societatea care va executa măsurătorile, www.ibanesti.ro,  pentru a pune la punct ultimele detalii organizatorice.

„Marți, 9 martie, echipa de specialiști va începe efectiv munca în teren, punctul de pornire fiind Ibănești sat, nr. 1.  Concret, acest lucru înseamnă: prima înscriere în cartea funciară (în situația în care proprietățile nu sunt înscrise), actualizări conform realității din teren, pentru proprietăți și clădirile de pe acestea, inclusiv soluționarea unor probleme legate de proprietate. Măsurătorile încep în Ibănești sat (nr. 1) și, într-o primă etapă, se vor măsura terenurile intravilane, după care se trece la cele extravilane. Echipa de specialiști care efectuează lucrările va avea legitimații cu date de identificare și va purta veste reflectorizante. Locuitorilor li se va comunica în permanență stadiul lucrărilor și se vor anunța în timp util zonele în care urmează să se execute măsurători. În perioada imediat următoare, va începe să funcționeze un punct de informare la sediul primăriei Ibănești, unde se vor face copii după actele de identitate, actele de proprietate, autorizațiile de construcție, în vederea întocmirii documentațiilor care vor fi înaintate către OCPI. Pe măsură ce lucrările avansează, se vor înființa puncte de informare și în alte zone din comună: Isticeu (sala de manifestări), Ibănești Pădure (cămin cultural), Dulcea (căminul cultural), Tireu (grădiniță). a precizat  primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru.

Bunul mers al lucrărilor depinde în mare măsură de sprijinul locuitorilor care sunt îndemnați să fie cooperanți cu cei care vor efectua măsurătorile.

„În această etapă este foarte important sprijinul cetățenilor, care trebuie să permită accesul echipei care efectuează măsurătorile, să indice limitele proprietății și să prezinte date despre construcții  – aceasta fiind, de altfel, o obligație a deținătorilor de imobile, prevăzută în Legea cadastrului și publicității imobiliare. Întrucât echipa de pe teren nu lucrează pe bază de programări, ci proprietățile sunt măsurate sistematic, în ordinea numerelor proprietăților, pentru o planificare eficientă a activității, locuitorilor li se vor comunica în avans pe www.ibanesti.ro, secțiunea Cadastrare și pe pagina de Facebook Comuna Ibănești zonele în care s-a ajuns cu măsurătorile, astfel încât să fie acasă ori să se organizeze din timp pentru a permite accesul”, afirmă reprezentanții Primăriei Ibănești.

Documentele tehnice cadastrale preliminare vor fi făcute publice, prin afișare la sediul primăriei, pe site-ul www.ibanesti.ro și pe www.ancpi.ro pentru o perioadă de 60 de zile. După perioada de publicare, urmează 60 de zile în care persoanele interesate pot depune contestaţii în legatură cu executarea măsurătorilor sau cu orice alte aspecte din documentaţiile publicate.

(A. Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Haide să plantezi copaci împreună cu Asociația Mureș Runners! „Noi trebuie să dăm tonul schimbării”

Distribuie „Comunitatea crește atunci când fiecare dintre noi acționăm!” este deviza de la care pleacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.