Home / Administratie / VIDEO. Intenție: Salubrizarea străzilor din Târgu Mureș preluată de Primărie

VIDEO. Intenție: Salubrizarea străzilor din Târgu Mureș preluată de Primărie

Distribuie

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat joi, 4 martie, în cadrul unei conferințe de presă, că Direcția Sere va deveni Direcția de Ecologie, Peisagistică și Serviciu de Salubritate, care va fi subordonată Primăriei.

„O problemă care este în curs de rezolvare este curățenia spațiilor verzi. Așa cum am anunțat și anterior, deja este și pe site-ul Primăriei, modificarea organigramei Serelor, care va deveni Direcția de Ecologie, Peisagistică și Serviciu de Salubritate, ca instituție subordonată Primăriei. În acest mod va putea organiza și demara mult mai ușor atât întreținerea spațiilor verzi, a parcurilor, cât și efectuarea curățeniei spațiilor verzi în ceea ce privește deșeurile clandestine, respectiv curățenia străzilor care după obținerea licenței, va fi preluată de municipalitate în întregime. Este o decizie importantă pe care, desigur, nu o regret și doar așa vom putea avea un control direct asupra curățeniei orașului Târgu Mureș”, a afirmat primarul municipiului Târgu Mureș.

Mai mult, edilul șef a anunțat că în urma unei acțiuni de curățare a malului râului Mureș s-au adunat 80 de metri cubi de deșeuri. Cu aceeași ocazie, Soós Zoltán a subliniat importanța responsabilității cetățenilor în ceea ce privește menținerea spațiilor verzi curate.

”În momentul de față am reușit să curățăm malul Mureșului, unde s-au adunat 80 de metri cubi de gunoi, parțial adus de râu, dar mult gunoi a ajuns din iresponsabilitatea localnicilor. Atenționăm oamenii că este un efort să menținem curat și este important pentru noi toți să avem spațiile verzi curate. Săptămâna viitoare va demara curățenia Platoului Cornești, zona Gării, și apoi urmează pădurile care au devenit, din păcate, pentru anumite persoane tomberoanele ilegale ale orașului. Poliția Locală și-a dat concurs și a început să amendeze persoane identificate care duceau gunoaie clandestine în zonele interzise”, a declarat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.