Home / Sanatate / VIDEO-INTERVIU: Grosz Vilmos, președintele Asociației ,,Health Support” antrenează persoane afectate de diverse boli cronice

VIDEO-INTERVIU: Grosz Vilmos, președintele Asociației ,,Health Support” antrenează persoane afectate de diverse boli cronice

Distribuie

Grosz Vilmos, președintele Asociației ,,Health Support”, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care a expus informații utile privind activitatea de bază a asociației, respectiv mișcarea fizică, care este esențială atât pentru persoanele care prezintă o situație medicală mai puțin plăcută, cât și pentru cele care sunt sănătoase din acest punct de vedere.

Suport gratuit pentru bolnavii cronici

Întâlnirea a avut loc în cadrul sălii de sport a Liceului Tehnologic ,,Avram Iancu” din Târgu Mureș unde, în general, se desfășoară antrenamentele Tai Chi, la care pot participa persoanele dornice de a se mișca, pentru a-și îmbunătăți starea fizică sau pentru a-și regăsi pacea interioară după care atâția oameni tânjesc.

Asociația non-profit ,,Health Support” oferă gratuit suport pe calea însănătoșirii persoanelor afectate de boli grave și cronice precum: cancer, alergii, diabet, tiroidă, boli autoimune, boli cardiovasculare, scleroză muliplă, boli pulmonare, prostată, psoriasis etc. ,,Health Support” oferă servicii integrate, de susținere al întregului organism afectat de boală, venind în sprijinul medicinei alopate, cu terapii complementare eficiente, care să facă mai ușor de suportat tratamentul medicamentos și să grăbească vindecarea.

,,Asociația ,,Health Support” a luat ființă ca să ajutăm persoanele bolnave cronice, ca pe lângă tratamentul medicamentos să poată să facă și ele ceva pentru a se vindeca. De obicei, omul occidental, bolnavul occidental așteaptă ca cineva de afară, medicul, terapeutul, cineva să-l ajute și noi dorim să-i oferim o undiță, deci nu un pește de mâncare, ci undița prin care el singur, să poată face ceva pentru el”, a precizat Grosz Vilmos.

Antrenamentele Tai Chi

Antrenamentele Tai Chi includ exerciții fizice blânde și întinderi ce sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate. Acestea sunt benefice pentru sănătatea inimii, tratează artrita, boala Parkinson, stresul cronic și îmbunătățesc puterea musculară. Totodată, prin ajutarea echilibrului activității metabolice și îmbunătățirea circulației, diabeticii pot beneficia de această formă defensivă și sănătoasă de activitate fizică.

,,Antrenamentele Tai Chi vin ca să ajute persoanele să se miște. Mișcarea este foarte importantă, mișcarea înseamnă viață și dacă ar trebui să caracterizăm Tai Chi-ul în trei cuvinte, aș spune: longevitate, sănătate și energie. Sunt două tipuri de mișcări. Sunt mișcări care consumă energie, cum este, de exemplu, alergatul, plimbatul care după o jumătate de oră te epuizează și este Tai Chi-ul, altul nu mai știu, care după o jumătate de oră te încarcă cu energie. Persoanele care se pot da jos din pat, chiar și acasă pot să facă câteva mișcări ca îi ajută organismul să se vindece. Aici la noi pot să vină la antrenament ca să învețe, să pună bazele acestei mișcări și pot să facă și acasă, dacă au curte și mai bine, sau vin împreună cu noi la antrenamente”, a precizat președintele Asociației ,,Health Support”.

,,Nu așteptăm doar persoane bolnave, deși baza aceasta este, să-i ajutăm pe cei bolnavi. Este mai bine întotdeauna să previ și mai ales Tai Chi-ul este o mișcare, o activitate care dacă se practică o jumătate de oră, o oră zilnic, ajută la prevenirea îmbolnăvirilor. Atât fizic ne ajută, cât și psihic pentru că aceste elemente, ca să fie ținute în minte, trebuie să te concentrezi și în momentul acela uiți de stres, de anxietate, de ceea ce te apasă și pentru momentele, minutele în care practicăm împreună nu există decât Tai Chi-ul, îți faci prieteni noi. De foarte multe ori persoanele bolnave sunt singure. Nu au cu cine să își împărtășească durerile și aici, dacă se întâlnesc cu alte persoane, cu probleme similare se mai pot sfătui și prind un pic de curaj, poftă de viață”, a adăugat Grosz Vilmos.

Pentru informații suplimentare și rezervări se poate apela următorul număr de telefon: 0744-117.278.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bernadette Szocs, început fulminant la WTT Champions Incheon 2024

Distribuie Mureșeanca Bernadette Szocs a avut un început fulminant la WTT Champions Incheon 2024. Potrivit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.