Home / Invatamant / VIDEO: ”Mai multe șanse prin educație!”, în Mureș

VIDEO: ”Mai multe șanse prin educație!”, în Mureș

Reprezentanții Asociației Europeane pentru o Viață mai Bună alături de reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mureş și cei ai Inspectoratului Școlar Judeţean Dâmboviţa au lansat, în luna decembrie 2020, proiectul ,,Mai multe şanse prin educaţie!”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Potrivit informațiilor furnizate de către conducerea ISJ Mureș, ,,obiectivul general al proiectului constă în furnizarea, pe de o parte, de servicii educaţionale pentru un număr de 600 de copii, tineri, adulţi care au părăsit timpuriu sistemul de educaţie prin intermediul programului educațional de tip ,,A doua şansă” pentru dobândirea sau completarea competenţelor cheie şi, pe de altă parte, îmbunătăţirea nivelului de competenţe pentru 515 angajaţi din învăţământul preuniversitar – personal didactic, personal de sprijin şi auxiliar şcoli, echipă managerială la nivelul şcolii – din Regiunile Sud-Muntenia – judeţul Dâmboviţa şi Centru – judeţul Mureş”.

Valoarea totală a proiectului este de 9.523.834 de lei, iar valoarea cofinanțării UE este de 8.095.259 de lei.

,,Proiectul ,,Mai multe șanse prin educație!” oferă, pe de o parte, o şansă de reintegrare în sistemul de educaţie a persoanelor care au părăsit timpuriu şcoala şi, pe de altă parte, o oportunitate pentru personalul din învăţământul preuniversitar de a-şi dezvolta competenţe profesionale în vederea promovării unor servicii educaţionale de calitate orientate pe nevoile grupului ţintă”, a transmis inspectorul școlar general al județului Mureș, prof. Sabin Pășcan.

Data prevăzută pentru finalizarea proiectului este 30 decembrie 2023, iar pentru informații suplimentare persoanele interesate pot apela numărul de telefon 0314-328.436 (Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună) sau 0265-213.779 (ISJ Mureș).

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Sănătății, revocat din funcție

Premierul Florin Cîţu l-a revocat din funcţie miercuri, 14 aprilie, pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, …