Curs de maghiară la Centrul ”Eureka” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 298 Vizualizări

Curs de maghiară la Centrul ”Eureka”

O vorbă înțeleaptă spune că un om este cu atât mai bogat cu cât cunoaște mai multe limbi. Perfect adevărat, dați o tură prin afară și vă veți convinge pe viu de acest lucru. Dar ce ne facem la noi acasă, la Reghin de exemplu, oraș multietnic, unde conviețuiesc români, maghiari, romi, cândva sași și evrei? La acest aspect s-au gândit cei din cadrul Centrului de limbi străine „Eureka” care vor organiza un curs de limba maghiară pentru începători, pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani, coordonat de prof. Melinda Kiss-Miki.

„Dorești să comunici mai eficient în viața personală, profesională în această limbă? Te așteptăm la cursul de nivel începător marți, 16 martie, ora 17, la sediul Eureka, strada Pandurilor 32, Reghin la un modul de 40 de ore, cu o frecvență de o ședință săptămânală a 100 minute. Cere detalii și înscrie-te până pe 15 martie, la telefon 0749-158.248 și poți primi un discount de 10% dacă ești printre primii 5 înscriși”, sună invitația celor de la Centrul de Limbi străine „Eureka”.

De ce e bine să cunoști limba maghiară?

 Răspunsul ni-l oferă tot cei de la „Eureka”, care ne prezintă și câteva argumente în acest sens.

„În primul rând vei putea comunica în limba vecinilor, colegilor, prietenilor, eventual a rudelor voastre, și vei putea face noi prietenii și cunoștinţe. Îi veţi înţelege și dacă vorbesc în maghiară – cu alţi maghiari – sau dacă au ei dificultăţi în a se exprima în română. În plus, intenţia și efortul de a înţelege și vorbi limba lor vor fi apreciate și considerate un gest prietenos. În al doilea rând, vei putea gândi la noi posibilităţi de studii, locuri de muncă, sau oportunităţi de afaceri. Limba maghiară este de multe ori o condiție a angajării la firme situate în zone cu procent ridicat de populație maghiară, din centrul și vestul țării, studenții pot accesa burse de studiu, iar oamenii de afaceri își pot lărgi portofoliul de oferte și clienți. De asemenea, călătoriile în ţări precum Ungaria, Slovacia, Serbia pot deveni mai interesante și distractive. Alt motiv este legat de faptul că vei cunoaște o bogată tradiţie literară și istorică, veţi înțelege mai bine poezia, muzica maghiară, veţi putea urmări filme, emisiuni, site-uri, veţi vedea plăci și inscripţii în maghiară, le veţi putea citi, deși aproape fără excepţii veţi vedea și traducerile lor în limba română. Nu în ultimul rând, vei putea urmări media audiovizuală și scrisă a comunităţii maghiare din România, care nu este integral tradusă, cunoașterea unor alte puncte de vedere pe teme politice, economice sau culturale contribuie la o mai bună înţelegere a comunității maghiare, reducând considerabil orice fel de neînțelegeri. În concluzie, cunoașterea limbii maghiare reprezintă un exerciţiu intelectual util, curiozitate și nu în ultimul rând distracţie. Proverbul spune: câte limbi vorbești, atâţi oameni valorezi”, a precizat prof. Rodica Bândilă, coordonatoarea Centrului de limbi străine „Eureka”.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE