FOTO: Cele mai frumoase jandarmerițe, în Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6752 Vizualizări

FOTO: Cele mai frumoase jandarmerițe, în Mureș

Reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au publicat pe parcursul lunii martie, pe pagina de Facebook a instituției, un mini-serial de prezentare a câtorva dintre reprezentantele sexului frumos care au ales să profeseze în echipa Jandarmeriei Române, respectiv pentru apărarea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor învălcări ale legilor în vigoare.

”Martie este luna femeilor, iar noi o dedicăm colegelor noastre din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, cărora le mulțumim pentru implicarea, răbdarea și susținerea lor în cadrul misiunilor”, au transmis reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, mesaj la care subscrie și echipa cotidianului Zi de Zi.

Larisa Aciobăniței, sergent major

Larisa și-a dorit o carieră militară încă din primii ani de liceu.

“Având în familie un cadru militar, am știut exact ce ma așteaptă și mi-am dorit și mai mult să urmez acest drum, având încredere deplină că voi face față tuturor provocărilor. Ei bine, după școala militară și după ce am început să lucrez, mi-am dat seama că nu eu am ales această meserie, ci ea ea m-a ales pe mine!“, ne-a mărturisit Larisa.

Este o persoană calmă, realistă și îi place corectitudinea. În aceeași măsură, iubește lucrul foarte bine făcut, prin urmare, e o perfecționistă.

Daniela Simionca, sergent major

Daniela s-a îndreptat spre această armă deorece și-a dorit o carieră militară fiind motivată de posibilitățile de a promova într-un mediu al disciplinei, al valorilor și al normelor militare, cât si de diversitatea și complexitățile care definesc misiunile. Este singurul militar al familiei și se mândrește cu acest lucru!

Ne mărturisește că pentru ea: „Profesia de jandarm înseamnă mai mult decât un loc de muncă obișnuit, deoarce militarii sunt in serviciul națiunii, iar acest lucru îmi place cel mai mult. Ne facem datoria față de semeni cu cinste si onoare. Consider că toți cei care îmbrătișează cariera militară, trebuie să o facă din plăcere și să fie caracterizați prin altruism, voință, determinare și dorința de lucru in echipă, întrucât această meserie îți poate aduce multe satisfacții, chiar dacă implică uneori sacrificii.”

Seriozitatea și ambiția sunt calitățile ce o definesc, calitați dobândite și datorită creșterii pe care i-au oferit-o părinții, cărora le mulțumește și le poartă un respect deosebit. Sfatul tatălui ei: “Lasă mereu un loc de “Bună ziua!” ori pe unde te duci, că nu știi niciodată cum ți le întoarce viața!” – îl port mereu în gând, ajutându-mă atât pe plan personal, cât și profesional și care, încerc să-l transmit mai departe!”, ne-a mărturisit Daniela.

În ultimul timp a descoperit un nou hobby: tirul sportiv. Se regăsește foarte mult în această activitate, astfel încât, în timpul liber, cel mai probabil, o găsim pe Daniela în poligonul de tragere, unde se antrenează cu arma personală și astfel îmbină utilul cu plăcutul.

Mihaela Cobzaru, sergent major

Pentru Mihaela, povestea alegerii profesiei de jandarm începe din copilărie, dorință insuflată de cei apropiați, cu precădere de fratele ei, la rândul lui, acesta fiind un brav militar. De mică, i-a apreciat pe cei ce purtau cu mândrie uniforma militară, i-a privit ca pe niște eroi și și-a dorit să fie unul dintre ei, astfel alegerea acestei cariere i s-a potrivit ca o mănușă.

Punctualitatea și perseverența sunt calitățile ce creionează caracterul și personalitatea Mihaelei, iar în cazul ei, meseria și pasiunile se îmbină perfect:“ iubesc să fac sport, deoarece ne menține sănătatea și atitudinea psihică pozitivă.”, ne-a mărturisit Mihaela. Ce mai face în timpul liber? Se relaxează citind, considerând că:”…orice individ poate fi un om liber dacă face cunoștință cu o carte.”

Mihaela este de părere că: “zilnic trebuie să ne dorim, să accedem la mai mult și mai bun, să fim cea mai calitativă variantă a noastră, să iubim, să muncim, să sperăm, sa învățăm dar și să deprindem noi abilități de care să fim mândri și să nu renunțăm niciodată. Fiți optimiști și zâmbitori, bravi camarazi jandarmi!”

Diana Atomei, sergent major

Diana nu a ales cariera militară întâmplator, aceasta este reflexia caracterului ei: ”lex et ordo”. O contribuție semnificativă în alegerea profesiei de jandarm au avut-o părinții ei, mărturisindu-ne că: “fără susținerea și încrederea lor sunt sigură ca nu aș fi putut face față obstacolelor de-a lungul anilor. Nu a fost un drum ușor, pentru că tot timpul mi-am dorit să țintesc tot mai sus. Iubesc această meserie pentru ca îmi dă posibilitatea de a fi independentă, ceea ce m-a facut să fiu și mai puternică și încrezătoare în forțele proprii, chiar și prin simplu fapt ca mi-am găsit locul în aceasta ”lume a bărbaților.”

E o fire puternică, corectă, ambițioasă, dar in aceeași măsura empatică și prietenoasă, iar fără muzica nu ar putea trăi.

Manuela Oniciuc, sergent major

Încă de mică, Manuela și-a dorit o cariera militară, iar în îndeplinirea acestui vis, părinții au îndrumat-o și susținut-o necondiționat.

“Un factor important, în alegerea carierei de jandarm, l-a constituit antrenoarea mea de karate, care lucra în acest sistem. Ea mi-a vorbit numai lucruri minunate despre această meserie, iar când o vedeam în uniformă eram pur și simplu fascinată“, ne-a mărturisit Manuela.

În meseria ei îi place cel mai mult, faptul că, poate comunica direct cu cetățeanul, declarându-se: “fericită când aud, de la ei, cuvinte de laudă și mulțumiri.”

Manuela este o persoana sociabilă și dedicată, punând foarte mult suflet în ceea ce face. Este pasionată de fotografie și călătorii, fiind de părere că acestea: ”îți oferă șansa să întâlnești oameni noi și să stabilești legături, din care poți învăța și evolua.”

Claudia Cosma, sergent major

Încă de mică, Claudia, și-a dorit o carieră militară in Jandarmerie. Mereu când vedea cadrele militare, era entuziasmată. Un factor important, în alegerea carierei, l-a avut tatăl ei, subofițer jandarm, care i-a vorbit numai lucruri minunate despre această armă!

Claudia este astăzi mândră că îmbracă uniforma bleu-jandarm și ne-a mărturisit: “Consider că noi, jandarmii, avem o meserie activă, o prestanţă şi o istorie care te face să respecţi această armă şi să îţi doreşti să faci parte din rândul cadrelor ei. Nu pot neglija nici aspectul conferit de statutul şi demnitatea de a îmbrăca o haină militară de jandarm pe care, apropo, o consider cea mai frumoasă. “

Ambiția și optimismul sunt calitățile ce o definesc, iar în timpul liber îi place să călătorească și să viziteze cât mai multe locuri noi.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE