Table inteligente pentru fiecare liceu târgumureșean! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 227 Vizualizări

Table inteligente pentru fiecare liceu târgumureșean!

Invitat joi, 4 martie, la o emisiune televizată a postului târgumureșean M9, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a declarat că fiecare liceu din oraș va fi dotat cu trei table interactive. Se urmărește ca fiecare sală de clasă de la toate nivelele de învățământ să fie retehnologizate în acest fel.

Mai mult, edilul șef a specificat și faptul că se iau măsuri pentru modernizarea infrastructurii școlare și pentru reorganizarea structurii de învățământ, acolo unde este necesar.

„Am mărit bugetul pentru școli, atât pentru reparații, investiții cât și pentru achiziție de echipamente moderne. Liceele, cel puțin, vor primi fiecare câte trei table inteligente. Materia se poate preda deja în condițiile secolului XXI, dar în anii următori vrem ca în toate școlile aceste lucruri (învechite – n.r.) să fie eliminate, fiecare clasă să aibă dotări „smart” și să poată să folosească aceste aparate de secol XXI, atât preșcolarii, cât și în clasele gimnaziale  și liceale. Eu cred că este esențial ca copiii din Mureș să fie obișnuiți cu folosirea acestor metode noi. Trebuie să retehnologizăm școlile. Pe lângă asta, e important să remodernizăm clădirile. Sunt câteva proiecte începute. Sunt câteva școli care o fost destul de bine modernizate, dar majoritatea lor necesită investiții serioase. Aici cu Direcția Școli, împreună cu Inspectoratul Școlar, am început împreună să ne gândim nu numai la modernizarea infrastructurii școlare, dar și la regândirea completă a structurii instituționale, având în vedere că sunt școli care nu mai au elevi deloc sau foarte puțini, vor avea loc reorganizări, relocări. Școlile care dau rezultate și sunt atractive, ”Gheorghe Șincai”, ”Electromureș”, să primească investiții și o atenție sporită, anume școlile care au pierdut efectiv piața și lupta aceasta. Sunt școli care au pierdut complet clase liceale, din păcate”, a declarat Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE