Home / Slider / Mureș: 1.000 de persoane legitimate în ultimele 24 de ore

Mureș: 1.000 de persoane legitimate în ultimele 24 de ore

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Mureș, împreună cu polițiști locali și celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat, sub autoritatea Instituţiei Prefectului – Județul Mureș, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții IPJ Mureș, ,,în cadrul acţiunilor, organele de control au verificat cu precădere respectarea măsurilor de izolare/ carantinare de către persoanele faţă de care au fost dispuse aceste măsuri, documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00 – 5.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise/ deschise”.

Astfel, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, peste 260 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate 1.485 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 de lei, astfel: 89 sancţiuni, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 35 de sancțiuni, persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/ libera circulație”, au precizat reprezentanții IPJ Mureș.

,,Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri! Vă reamintim de Telverde – 0800-800.165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, au transmis reprezentanții IPJ Mureș.

Alexandra HAJA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce rate de incidență au cele 102 localități ale județului Mureș

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș au publicat, pe pagina web a instituției, joi, 23 …