Home / Invatamant / VIDEO-INTERVIU. Se poate și așa! Grădinița ”Manpel”, ocolită de virusul SARS-CoV-2!

VIDEO-INTERVIU. Se poate și așa! Grădinița ”Manpel”, ocolită de virusul SARS-CoV-2!

Distribuie

Directoarea Grădiniței cu Program Prelungit ”Manpel” din Târgu Mureș, Ioana Vultur, a oferit cu ocazia unui interviu acordat cotidianului Zi de Zi mai multe informații cu privire la măsurile de siguranță implementate pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

216 copii și 19 cadre

Pentru început, Ioana Vultur a făcut o scurtă prezentare a grădiniței, precizând numărul exact de copii, de grupe și de cadre didactice.

“Grădinița cu Program Prelungit “Manpel” funcționează cu un număr de 10 grupe în acest an școlar. Este vorba de 6 grupe la limba română, 5 la program prelungit, una la program normal și 4 grupe la secția maghiară, în cele 10 grupe regăsindu-se un număr de 216 copii. Personalul este format din 19 cadre didactice, iar dintre aceste 19, la program normal, funcționând o singură educatoare pe o singură tură. Bineînțeles că avem și personal didactic auxiliar și nedidactic care contribuie la bunul mers al instituției noastre”, a declarat directoarea grădiniței.

Ulterior, Ioana Vultur a prezentat informații cu privire la principalele măsuri de siguranță implementate pe perioada pandemiei.

“Bineînțeles că măsurile pe care noi le-am implementat la nivelul instituției noastre au ținut cont de precizările venite de la Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Dacă e să ne referim la măsurile pe care le-am implementat la începutul acestui an școlar, în septembrie și în octombrie, acestea au fost mult mai drastice față de ceea ce s-a preconizat acum, din semestrul al doilea. Am ținut cont de toate precizările și am încercat să nu schimbăm circuitele pe care noi le-am avut stabilite deja de la începutul anului școlar, tocmai pentru că erau familiarizați copiii cu ele. Am încercat să respectăm și programul de venire și de plecare al copiilor pe care il avem din septembrie și octombrie, pentru că și părinții erau deja obișnuiți. Astfel, am decalat programul de venire și de plecare al copiilor pe grupe, astfel încât să nu existe acea suprapunere. Bineînțeles, ținem cont și de igienizare și de schimbarea hainelor”, a spus Ioana Vultur.

Copiii, mai maturi și mai descurcăreți

Potrivit informațiilor furnizate de Ioana Vultur, au existat câteva modificări și la nivelul actului educațional: “Este adevărat faptul că actul educațional a avut puțin de suferit deoarece nu mai e aceeași libertate de acțiune a copilului pe care o avea înainte de această pandemie. Fiecare copil acum are obiectele lui personale, acestea fiind puse într-o cutie personalizată pentru fiecare copil. Fiecare are locul lui prestabilit și lucrează doar cu obiectele sale, au un simbol pe scaunul și măsuța lor pe care deja îl recunosc, îl identifică singuri. Dacă înainte se mai aducea câte o jucărie de acasă, mai ales la grupele mici, acum, acest lucru nu se mai poate realiza. Colegele mele au încercat însă să fie aproape de copii, mai ales pe plan emoțional.”

Totodată, Ioana Vultur a prezentat detalii despre percepția copiilor asupra a tot ceea ce se întâmplă, cât și despre modul lor de înțelegere: „Într-adevăr sunt mici, dar să știți că au dat dovadă de foarte multă maturitate, poate uneori chiar mai multă decât un adult. Spre surprinderea noastră, au reacționat foarte bine la normele pe care noi le-am implementat, după o săptămână cunoscând și descurcându-se singuri cu circuitele din grădiniță sau din curte. Chiar am avut o surpriză după redeschiderea grădiniței, deoarece copiii au venit mult mai maturi și mult mai descurcăreți. Au început să se dezbrace singuri, să se descalțe singuri, iar acolo unde aveau nevoie de ajutor, colegii mei mergeau și îi ajutau.”

50% din angajați, vaccinați

În ceea ce privește campania de vaccinare în rândul colectivului de la Grădinița ”Manpel”, am aflat că 50% din acesta s-a imunizat împotriva COVID-19.

„În ceea ce privește vaccinarea, bineînțeles fiecare are libertatea de alegere. La nivelul instituției noastre, pot să spun că jumătate din personalul angajat, și aici mă refer și la personalul didactic auxiliar și nedidactic, s-au vaccinat în mare parte, făcând deja și rapelul, urmând ca un număr foarte mic să mai fie vaccinat, cu a doua doză”, a confirmat directoarea Ioana Vultur.

Și părinții au un rol foarte important în respectarea și susținerea acestor norme, astfel că directoarea Grădiniței ”Manpel” a avut câteva vorbe de spus si la adresa părinților.

“Țin foarte mult să le mulțumesc părinților pentru sprijinul pe care ni l-au acordat încă de la deschiderea anului școlar, pentru conștientizarea de care au dat dovadă și pentru înțelegerea de care au dat dovadă până acum. Știm că nu este ușor, deoarece implementăm anumite norme, dar să știți că se vede buna colaborare care există între noi, între părinți, pentru că doar împreună putem să reușim să mergem cum am mers până acum. În perioada în care a fost deschisă grădinița, din fericire, nu am avut cazuri de infectare, nici de personal, și nici în ceea ce privește copiii, astfel încât să trebuiască să închidem o grupă”, a mai precizat Ioana Vultur.

Diana CĂRBUREAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.