Home / Administratie / EXCLUSIV! Infrastructuri medicale sigure, obiectiv al Consiliului Județean Mureș

EXCLUSIV! Infrastructuri medicale sigure, obiectiv al Consiliului Județean Mureș

Distribuie

Vicepreședinții Consiliului Județean Mureș, Ovidiu Georgescu și Kovács Mihály-Levente și Ionel Florin Hârșan, directorul tehnic al Spitalului Clinic Județean Mureș, s-au întâlnit luni, 8 martie, în incinta Palatului Administrativ din Târgu Mureș, cu Mihaela Gușă, Building Market Segment Manager în cadrul Schneider Electric România, companie multinațională cu largă recunoaștere pe piața echipamentelor electrice de distribuție de medie și joasă tensiune, al automatizărilor industriale și de clădiri și în domeniul UPS-urilor (Uniterruptible Power Supplies/ sursă neîntreruptibilă de putere – n.r.).

Lobby pentru infrastructuri inteligente

Întâlnirea a avut loc la solicitarea companiei Schneider Electric România, în contextul noilor provocări tehnologice ale proiectelor care vizează construirea, modernizarea sau reabilitarea de infrastructură medicală.

”Siguranța pacienților, experiența pe care aceștia o trăiesc pe perioada în care primesc servicii medicale și, deopotrivă, eficiența cu care se cheltuiesc resursele unităților spitalicești reprezintă cei trei mari piloni care trebuie luați în considerare la construcția sau modernizarea unui spital/ clinică medicală, încă din faza de proiectare”, a transmis, în scrisoarea de intenție adresată conducerii Consiliului Județean Mureș, reprezentanta Schneider Electric România, companie care susține funcționalitatea unor infrastructuri inteligente ”în care informația circulă oricând, de oriunde către persoana potrivită.”

”Spitalele sunt clădiri publice esențiale ale unui oraș inteligent, iar modul în care înțelegem să le construim și să le dotăm este o măsură a gradului de civilizație a societății. Dorim să contribuim la educația cetățenilor în scopul unei dezvoltări sustenabile a orașelor, în scopul asigurării unui nivel ridicat de confort și siguranță a cetățenilor. Și asta, pentru că spitalele sunt ale noastre, ale tuturor”, a mai transmis Mihaela Gușă.

Energia electrică, vitală spitalelor

La puțin timp după tragedia din ianuarie 2021 de la Spitalul ”Matei Balș” din capitală unde mai mulți pacienți și-au pierdut viața într-un incendiu, Ovidiu Georgescu a tras un semnal de alarmă public cu privire la necesitatea realizării unor investiții în modernizarea infrastructurii spitalelor subordonate Consiliului Județean Mureș (și nu numai), astfel încât siguranța pacienților și a cadrelor sanitare să fie prioritară.

”Scopul întâlnirii a fost să ni se prezinte tehnologii noi care se pliază pe modernizarea instalațiilor electrice de alimentare a spitalelor, pe toate secțiile de spital, cele foarte sensibile, cele normale și așa mai departe. Tehnologii noi înseamnă și digitalizarea informațiilor derivate din funcționarea acestor instalații care să se concentreze într-un punct și responsabilul tehnic să vadă exact ce se întâmplă cu fiecare circuit, cu fiecare instalație în parte, cum funcționează, cum trebuie să facă mentenanță, în ce parametri funcționează. La un proiect de modernizare a unei instalații este foarte bine să cunoști astfel de informații, specialiști în acest domeniu nu prea sunt în spitale și atunci trebuie să știi ce să ceri de la o eventuală modernizare și reparare. În această idee am avut discuția cu reprezentanta firmei Schneider Electric România, o firmă de renume care activează pe piață împreună cu alți trei-patru mari constructori care pot să livreze astfel de sisteme care se pliază perfect pe necesitățile unui spital.

Spitalul, spunea și doamna respectivă, este cel mai important consumator de energie, cel mai complex sistem de alimentare cu energie electrică. Nu poți întrerupe alimentarea când ești într-o operație, sau la o investigație la un computer tomograf. Cam aceasta a fost ideea discuției. Dacă se vor promova reparații sau modernizări sau dacă va fi cazul unor spitale noi, să accedem la astfel de instalații”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș și fost director al SC Electrica Distribuţie Transilvania Sud, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Mureş.

Potrivit vicepreședintelui Ovidiu Georgescu, astfel de întâlniri de lucru vor avea loc și cu reprezentanți ai altor companii care furnizează soluții tehnice în cazul reabilitării sau modernizării de infrastructure medicale.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

„Arcași la orizont”- concurs de tir cu arcul și săpături arheologice la Călugăreni

Distribuie Cu ocazia Zilei Mondiale a Monumentelor și Siturilor, Muzeul Județean Mureș organizează, sâmbătă, 20 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.