Home / Administratie / Investiție de infrastructură de 246,3 milioane de lei în pregătire la Consiliul Județean Mureș

Investiție de infrastructură de 246,3 milioane de lei în pregătire la Consiliul Județean Mureș

Distribuie

Aleșii județeni au aprobat miercuri, 10 martie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru desfășurată online, documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Reabilitare DJ153A – DJ153 traseu Ernei – Eremitu – Sovata”, la valoarea totală a investiției de 246.388.296 de lei, cu TVA, din care construcții plus montaj de 214.159.020 de lei.

Asfalt nou pe 45,3 kilometri

Potrivit referatului de aprobare al proiectului de hotărâre, document întocmit de Ovidiu Georgescu, vicepreședinte al CJ Mureș,

”Drumurile județene DJ153A Ernei – Eremitu și DJ153 Reghin – Eremitu – Sovata sunt în proprietatea publică a județului Mureș, iar varianta propusă este ”realizarea unei structuri rutiere flexible (suple) compuse din agregate naturale cu stratul de uzură din mixtură asfaltică.”

”Traseul Ernei – Eremitu asigură legătura între drumurile naționale DN15 din localitatea Ernei și DN13A prin orașul Sovata. Terenul pe care se întinde traseul studiat se află în domeniul public al Județului Mureș, pe teritoriul administrativ al UAT Ernei, Hodoșa, Eremitu, Sovata. Tronsoanele de drum care se reabilitează se situează pe drumul județean DJ 153A Ernei – Eremitu între pozițiile kilometrice 0 plus 000 – 26 plus 153 și DJ153 Reghin – Eremitu – Sovata între pozițiile kilometrice 22 plus 500 – 41 plus 715, având lungimea totală de 45.368 de metri”, se menționează în comunicat.

Conform aceleiași surse, investiția va fi realizată din fonduri europene nerambursabile și fonduri din bugetul local, iar durata de realizare a investiției este prevăzută pentru 46 de luni, din care 4 luni de proiectare și 42 de luni de execuție.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.