Târgu Mureș: Impozite mai mici pentru clădiri nerezidențiale! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1201 Vizualizări

Târgu Mureș: Impozite mai mici pentru clădiri nerezidențiale!

Reprezentantul Primăriei municipiului Târgu Mureș, Szövérfi László, director executiv al Direcției Impozite și Taxe Locale, a transmis un comunicat de presă, în data de 9 martie, prin care se specifică faptul că cei care dețin clădiri cu destinație nerezidențială care nu au fost dobândite sau reevaluate în ultimii 5 ani, pot beneficia de cota de impozitare de 0,65% doar dacă efectuează un raport de evaluare a clădirii. Acesta trebuie întocmit de un evaluator autorizat. 

„Reamintim persoanelor fizice care dețin în proprietate clădiri cu destinație nerezidențială și care nu au fost dobândite sau reevaluate în ultimii cinci ani anteriori anului 2021 faptul că, pentru a putea beneficia în anul fiscal 2021 de cota de impozitare de 0,65 % în loc de 2%, trebuie să își actualizeze valoarea impozabilă a clădirilor prin întocmirea unui raport de evaluare a clădirii de către un evaluator autorizat. Raportul de evaluare se întocmește în conformitate cu standardele de evaluare a bunurilor și se depune la organul fiscal local până la primul termen de plată respectiv până la data de 31 martie 2021. În vederea înregistrării rapoartelor de evaluare se vor depune următoarele documente: declaraţie de impunere fiscală – model ITL 001/2016; raportul de evaluare întocmit de un evaluator membru al Uniunii Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România – ANEVAR. Documentele se pot depune la registratura Primăriei municipiului Târgu Mureș, se pot trimite prin poștă, sau prin e-mail pe adresa: itl@tirgumures.ro”, a transmis Szövérfi László.

Lista  cu evaluatorii autorizați, precum și documentele necesare pentru a fi depuse pot fi găsite pe pagina web oficială a Primăriei municipiului Târgu Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE