La revedere, autostradă spre Cluj?! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3255 Vizualizări

La revedere, autostradă spre Cluj?!

Ministrul Transporturilor din România, Cătălin Drulă, a anunțat joi, 11 martie, pe pagina sa de Facebook, rezilierea contractului cu firma constructoare a tronsonului autostrăzii A 3 dintre Chețani și Câmpia Turzii.

”Destul! Pe A3, sector Cheţani – Câmpia Turzii, progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul cu constructorul. Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanţă în dezvoltarea infrastructurii şi a României, în general”, a precizat ministrul Transporturilor.

Pregătiri pentru relicitarea lucrărilor

Cătălin Drulă a mai menționat că ”în ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, motiv pentru care a solicitat conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere ”să implementeze un calendar accelerat pentru relicitare, astfel încât să avem un nou constructor în teren cât mai curând.”

”Este soluţia pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune nişte proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent. Istoria acestei licitaţii, derulate în 2015, este şi o lecţie despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câştigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea iniţială pentru acest lot de 15,7 kilometri era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare şi 12 luni execuţie pentru un segment de autostradă în relief foarte uşor”, a transmis ministrul Transporturilor.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE