Drept la replică la articolul ”Angajații de la Sere, viitori gunoieri și hingheri?” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1476 Vizualizări

Drept la replică la articolul ”Angajații de la Sere, viitori gunoieri și hingheri?”

Serviciul de Relații Interne și Internaționale din cadrul Primăriei municipiului a remis vineri, 12 martie, un drept la replică la articolul ”Angajații de la Sere, viitori gunoieri și hingheri?”, publicat vineri, 12 martie, în cotidianul Zi de Zi.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al dreptului la replică semnat de ”Serviciul de Relații Interne și Internaționale”.

”Ca urmare a articolului cu titlul ”Angajații de la Sere, viitori gunoieri și hingheri?”, publicat în data de 12 martie 2021, în ediția print a cotidianului Zi de Zi, respectiv în data de 11 martie 2021 pe site-ul www.zi-de-zi.ro, articol semnat de domnul Alex Pătrașcu, Primăria municipiului Târgu Mureș, prin Serviciul de Relații Interne și Internaționale solicită publicarea prezentului Drept la replică:

Stimate domnule Alex Toth, cu toate că Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis către redacția cotidianului Zi de Zi o invitație la conferința de presă, iar ulterior s-a remis și comunicatul de presă oficial al instituției, redacția pe care o conduceți a decis publicarea unui articol, cu un titlu tendențios și care nu reflectă realitatea.

Așa cum s-a precizat și în cadrul conferinței de presă, rolul noii structuri ce se va înființa, va fi unul complex și se va desfășura pe 4 segmente de activitate: Administrarea, amenajarea și întreținerea serelor, parcurilor și zonelor verzi; Salubrizarea stradală și deszăpezire, ecarisaj, dezinfecție, deratizare și dezinsecție; Gestiune câini fără stăpân și ecarisaj; Ecologizare urbană și protecția mediului.

Municipalitatea și-a arătat deschiderea față de identificarea specialiștilor și a personalului potrivit pentru fiecare tip de activitate, iar în ceea ce privește curățenia stradală, de îndată ce noua structură va fi aprobată, conform legislației în vigoare se vor organiza concursuri de angajare.

În prezent, activitatea de întreținere a spațiilor verzi dar și curățarea gunoiului clandestin se efectuează de personalul zilier al Serviciului Public Administrația Serelor, Parcurilor și Zonelor Verzi, cu un număr de 20 de persoane.

Subliniem că, indiferent de fișa postului vreunei persoane și de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească, nicio persoană nu merită să fie umilită și catalogată, deoarece datorită muncii zilnice pe care aceste persoane o depun ca noi toți să ne putem bucura de ordine și curățenie în oraș.

În concluzie, considerăm că titlul materialului de presă la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, este tendențios și nu face cinste reputației cotidianului Zi de Zi, fiind un titlu ce scoate din context informațiile pe care municipalitatea a dorit să le transmită într-un mod transparent târgumureșenilor. 

Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm, ori de câte ori situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al instituției noastre, potrivit regulilor/ cutumelor deontologice, tocmai pentru a fi evitate denaturări ale realității.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE