Home / Administratie / RESPECT! Un pompier mureșean, salvator și în afara programului de serviciu!

RESPECT! Un pompier mureșean, salvator și în afara programului de serviciu!

Distribuie

Plutonierul major Alin Șumandea, militar activ din anul 2006 și pompier profesionist la Secția Sărmașu din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ,,Horea” al județului Mureș, a intervenit joi, 11 martie, în timpul incendiului produs într-un autoturism aflat pe Calea Sighișoarei din municipiul Târgu Mureș, cu toate că se afla în afara programului de serviciu.

,,Ieri, 11 martie, pe calea Sighișoarei din Târgu-Mureș, a avut loc un incendiu de autoturism, acesta se manifesta cu flacără deschisă vizibilă de la depărtare. Întâmplător trecea prin zonă colegul nostru plutonier major Șumandea Alin, care se afla în afara programului de serviciu. Tot întâmplarea face ca în zonă să fie o cisternă cu apă a unui operator economic local, iar un cetățean dădea cu apă de la depărtare cu intenția de a stinge incendiul produs la autoturism. Întreaga scenă a fost surprinsă de către Alin, moment în care, acesta instinctiv, a oprit autoturismul în care se afla și a intervenit necondiționat pentru a da o mână de ajutor. Colegul nostru, a cerut furtunul cu apă de la cetățean, deși apa ieșea fără debit, Alin s-a apropiat la o distanță de siguranță de incendiu și a limitat propagarea acestuia la întreg autoturismul, iar până la sosirea forțelor de intervenție din cadrul Detașamentului Târgu Mureș incendiul a fost menținut în limitele găsite de salvatorul aflat în timpul liber. Pe această cale îl felicităm pe Alin, îi dorim mult succes pe mai departe și nu în ultimul rând îi mulțumim pentru devotamentul de care dă dovadă față de nobila meserie a salvatorilor”, au transmis reprezentanții ISU ,,Horea” al județului Mureș.

Alexandra HAJA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Centrul comunei Corunca modernizat cu 3,5 milioane de lei, fonduri din bugetul local

Distribuie Zona centrală din Corunca este într-un amplu proces de modernizare. Lucrările sunt finanțate din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.