Home / Administratie / VIDEO: Municipalitatea reghineană în dialog cu meșterii și artizanii locali

VIDEO: Municipalitatea reghineană în dialog cu meșterii și artizanii locali

Distribuie

Municipalitatea reghineană intenționează organizarea unui târg lunar destinat artizanilor, meșterilor și  producătorilor locali. În acest sens, Biblioteca Municipală „Petru Maior a găzduit miercuri, 10 martie  o primă întâlnire  cu producătorii, artizanii şi meşterii locali, prilej cu care au fost punctate anumite aspecte legate de organizarea târgului.

„Ne dorim să aducem o schimbare, un suflu nou, iar asta s-a văzut deja prin organizarea evenimentelor de 1 şi 8 martie. Am simţit că cetăţenii au nevoie de o altă modalitate de promovare şi abordare a acestor târguri. Ne dorim să continuăm, astfel încât am decis ca în fiecare sfârşit de lună, două-trei zile să oferim această posibilitate producătorilor locali să-şi expună marfa, să avem o piaţă mai diversificată şi să putem promova tot ce este făcut din suflet, de mână şi cu multă dragoste. Noi putem să oferim suport tehnic, standurile, locaţia în Parcul Central şi Piaţeta din cartierul Libertăţii. În ceea ce priveşte partea de fiscalizare, fiecare trebuie să se descurce pe cont propriu. Prima ediţie ne dorim să fie organizată la sfărşitul lunii martie” a precizat Márk Endre , primarului Municipiului Reghin.

La rîndul său, viceprimarul Dragoș Pui a subliniat  importanța sprijinirii  producătorilor locali.

„Pentru a veni în sprijinul micilor producători, al meșterilor populari și al artizanilor locali, Municipiul Reghin va organiza lunar un târg pentru ca aceștia să își poată vinde produsele. Miercuri  a avut loc o primă întâlnire de lucru, întâlnire în care am încercat să înțelegem și să venim cu soluții la problemele întâmpinate de aceștia. Ne dorim să devină un târg cu tradiție, iar succesul său va ține în cea mai mare măsură de solidaritatea noastră, a reghinenilor, de sprijinul pe care fiecare dintre noi îl poate oferi achiziționând produse de la acest târg. Să nu uităm că atunci când cumpărăm produse locale nu ajutăm un milionar să își mai cumpere o casă de vacanță, atunci când cumpărăm produse locale ajutăm, de cele mai multe ori, părinți să pună mâncare pe masă copiilor lor! Cumpărând local, facem o diferență!”, a spus viceprimarul Dragoș Pui.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.