Drept important privind familiile monoparentale Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 471 Vizualizări

Drept important privind familiile monoparentale

Csép Éva Andrea, deputat UDMR de Mureș, susține faptul că toate familiile monoparentale trebuie să aibă dreptul la îngrijirea copiilor în mod egal.

,,În prezent părinții care își cresc singuri copii și lucrează în trei domenii publice esențiale sunt discriminați de legislația privind supravegherea copiilor pe timpul pandemiei în cazul închiderii școlilor. Familiile monoparentale angajați în sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, sau în penitenciare, sau în unități sanitare în cazul în care au optat pentru a asigura continuitatea la locul de muncă, nu beneficiau de indemnizația de 75% din salariu de bază oferit de stat în plus pentru ceilalți colegi. Amendamentul adoptat ieri a remediat acest lucru și, de acum înainte și familiile monoparentale care lucrează în aceste trei sectoare vor primi această sumă în plus față de salariu, în cazul în care nu optează pentru concediul de supraveghere a copilului sub 12 ani”, a precizat Csép Éva Andrea, deputat UDMR de Mureș.

,,Până acum părinții din familiile monoparentale care lucrau în aceste trei domenii: sănătate, sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, aveau doar posibilitatea de a rămâne acasă cu copilul și dacă ofereau continuitate la locul de muncă, nu beneficiau de indemnizație în plus, precum colegii lor. Conform legislației actuale, dacă ambii părinți lucrează în cele trei sectoare, unul dintre părinte poate solicita o indemnizație de 75% din salariul de bază. Acest lucru nu era posibil și pentru familiile monoparentale. Ieri Parlamentul a remediat această lege discriminatorie”, a mai precizat Csép Éva Andrea.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE