Și Sighișoara devine „verde” vinerea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Și Sighișoara devine „verde” vinerea

Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara, a transmis pe pagina sa de Facebook, în data de 12 martie, faptul că și orașul pe care îl conduce se alătură inițiativei Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, intitulată sugestiv „Vinerea Verde”.

Campania îndeamnă cetățenii să folosească în ziua de vineri metode de transport nepoluante, făcându-i mai sensibili la problemele de mediu. Edilul-șef al sighișorenilor afirmă că a sugerat angajaților Primăriei să se organizeze în așa numitul „carpooling”, însemnând că mai multe persoane folosesc o singură mașină ca să meargă la serviciu.

„Și Primăria municipiului Sighișoara se alătură campaniei „Vinerea Verde” – campanie de încurajare a utilizării transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice. Îndeosebi, sediul Primăriei municipiului Sighișoara se află în Cetatea Medievală, astfel că accesul autoturismelor, în prezent, este unul limitat. Încă de acum câteva săptămâni, am solicitat angajaților din cadrul Primăriei municipiului Sighișoara să se organizeze astfel încât să vină la muncă cu o singură mașină/ birou. Suntem în sincron cu această campanie „Vinerea Verde”, care își propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun. De asemenea, îi încurajez pe toți sighișorenii să folosească transportul în comun, mai ales că se pot achiziționa biletele de călătorie chiar din autobuz, plata cu cardul. Așadar, spunem și noi, la Sighișoara, „STOP! Azi maşina stă pe loc!” ”, a transmis Iulian Sîrbu.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE