Demersuri pentru renașterea gimnasticii târgumureșene Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 695 Vizualizări

Demersuri pentru renașterea gimnasticii târgumureșene

Reprezentanții Federației Române de Gimnastică (FRG) s-au întâlnit, în urmă cu câteva zile, cu oficialitățile locale din municipiul Târgu Mureș, printre care și primarul Soós Zoltán. Obiectul întâlnirii l-au făcut discuțiile despre viitorul gimnasticii din municipiu, după cum se arată din comunicatul postat pe pagina web oficială a FRG.

După ani în care gimnastica târgumureșeană a fost o generoasă pepinieră pentru campioni în acest sport, acum se află în impas. Antrenamentele se desfășoară în condiții pe care le-am putea considera improprii pentru performanță în domeniu.

„Reprezentanții FRG s-au întâlnit la Târgu Mureș cu oficialități locale în vederea semnării unui parteneriat pentru continuarea și dezvoltarea gimnasticii în regiune, pornind de la premisa că performanța începe la club. De peste un secol, la Târgu Mureș au crescut generații de gimnaști. De la Kadar Antal, participant la Jocurile Olimpice de la Tokyo-1964, până la Cristian Bățagă, prezent la JO de la Londra în 2012, sute de sportivi s-au format în orașul de pe Mureș și au câștigat 7 medalii la campionatele europene și 10 la campionatele mondiale. În prezent, problemele cu care se confruntă gimnaștii și antrenorii nu sunt deloc puține, iar din 2017 antrenamentele se desfășoară într-o sală dedicată tenisului de masă și luptelor. Aparatele sunt depozitate pe holul Liceului cu Program Sportiv Szasz Adalbert”, au transmis reprezentanții FRG pe pagina web a federației.

Un salt spre modernizare….

Reprezentanții FRG s-au întâlnit cu „factorii de decizie” din orașul Târgu Mureș pentru a pune la cale dezvoltarea gimnasticii din regiune. Întâlnirea s-a concretizat în înțelegerea de a semna un parteneriat între federația sportivă și Primăria municipiului Târgu Mureș.

„Pentru identificarea problemelor și găsirea unor soluții viabile, la Târgu Mureș a avut loc o întâlnire între reprezentanții FRG (Carmencita Constantin, președintele FRG, Alina Dragan, George Predescu, director tehnic și antrenorul Ștefan Gall) și factorii de decizie din municipiu. Soós Zoltán, primarul localității, Csiki Zsolt, directorul LPS Târgu Mureș, Frunda Csenge – consilier local și Szászgáspár Barnabás, director adjunct al Clubului Sportiv Municipal și-au exprimat intenția de a sprijini inițiativa federației pentru dezvoltarea gimnasticii. În acest sens se va semna un parteneriat între Federația Română de Gimnastică și Primăria municipiului Târgu Mureș”, se arată în comunicatul oficial al FRG.

În căutarea unei săli noi

Edilul șef al municipiului Târgu Mureș a declarat la întâlnire că pentru el una din prioritățile din acest mandat în domeniul sportului este de a moderniza infrastructura de gimnastică din oraș pentru a oferi viitorilor gimnaști un spațiu modern în care să se poată antrena. Mai mult, aparatura modernă ar crește și numărul de sportivi legitimați în acest sport. Pentru a îndeplini obiectivul, este identificarea unei săli dedicate în care  secția de gimnastică a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Târgu Mureș să își desfășoare activitatea, urmând ca mai apoi să se construiască o sală complet utilată, care să poarte numele celebrului gimnast Kadar Antal.

„Primarul Soós Zoltán a declarat că una dintre prioritățile sale este a de a realiza în municipiul Târgu Mureș infrastructura necesară dezvoltării armonioase a generațiilor de copii și tineri, pentru a crea premisele, în anii următori, a creșterii numărului de gimnaști legitimați și implicit a medaliilor pe plan național și internațional. Primul pas este identificarea, în perioada următoare a unei săli în care secția de gimnastică a LPS Târgu Mureș să își poată desfășura activitatea, urmând ca, în perspectivă, să se construiască o sală modernă, complet utilată, care să poarte numele multiplului campion național, Kadar Antal. Totodată, se intenționează implementarea unui program de tip afterschool și înființarea liniei de transport GymBuss, cu ajutorul căreia, copiii vor fi transportați de la unitățiile de învățământ vizate, către sala de gimnastică pentru desfășurarea antrenamentelor și retur. În prezent în pregătirea micilor gimnaști se implică profesorii de la LPS Târgu Mureș, Șandor Maria Mihaela, Ghira Ioan, și Panczel Rudolf, care speră ca o dată cu îmbunătățirea condițiilor de antrenament să crească baza de selecție”, se specifică la finalul comunicatului.

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE