Home / Timp liber / Cine a inventat păcănelele?

Cine a inventat păcănelele?

Distribuie

Păcănelele sunt cele mai populare jocuri de cazino ale tuturor timpurilor. Indiferent dacă vorbim de cazinourile online sau de cele terestre, există literalmente mii de opțiuni dintre care să alegem. Sigur, jocuri precum poker, ruleta online sau blackjack sunt și ele extrem de populare, însă nimic nu se compară cu păcănelele. Dar de unde au provenit jocurile de slot? În acest articol îți vom oferi o imagine de ansamblu asupra modului în care au apărut primele aparate de sloturi și a modului în care au evoluat de-a lungul anilor.

Primele păcănele

Te-ai întrebat vreodată cum au primit numele sloturile? Pionierii jocurilor de noroc au inventat primele mașini de sloturi tocmai în anii 1880. La acea vreme, pariorii plasau o monedă în aparatul de sloturi pentru a asista la întrecerea dintre doi cai de jucărie. Jucătorii nu câștigau nimic la aceste jocuri, tot spectacolul era pentru divertisment.

Au existat câteva variante diferite de mașini slot, cum ar fi păcănelele dezvoltate de Sittman și Pitt. Această variantă, spre deosebire de prima, acorda plăți și se baza de jocul de poker.

În 1894, de cealaltă parte a Statelor Unite, un inventator din San Francisco, pe numele său Charles August Fey, a inventat prima versiune a ceea ce am recunoaște ca un aparat clasic de sloturi.

Dar Frey nu s-a oprit aici. Până în 1898, el a creat prima mașinărie de păcănele cu trei role. Acestea au fost încorporate cu un mecanism de plăți automate, cu monedele care cad într-o tavă, așa cum am văzut în filme. Apoi a construit slotul Liberty Bell în 1899, care avea clopoțe, potcoave și alte simboluri ale norocului pe role.

Istoria păcănelelor

Pe baza istoriei primelor sloturi prezentate mai sus, putem spune că Charles August Fey a inventat primul slot machine propriu-zis. Cu toate acestea, am vrut să aprofundez și să aflu mai multe despre modul în care au evoluat sloturile și au devenit ceea ce sunt astăzi. Următorul este un scurt istoric al sloturilor.

În 1909, sloturile Fey și cele create de concurenții săi au devenit atât de reușite încât au fost interzise. Instituții precum biserica au solicitat interzicerea lor. Acest lucru a făcut ca producția sloturilor să se mute în Chicago.

În timpul Marii Crize din anii 1930, popularitatea sloturilor a continuat să crească, iar acestea s-au răspândit peste tot în Statele Unite.

Cu toate acestea, în 1951 sloturile erau aproape complet interzise în Statele Unite. Excepția a fost Nevada, orașul plin de viață din Las Vegas continuând să deservească jucătorii din întreaga lume. Cu toate acestea, era un secret binecunoscut că sloturile existau totuși în cluburile private din toată țara.

În contextul nevoilor financiare după cel de-al doilea război mondial, guvernele din întreaga lume au îmbrățișat sloturile. De ce schimbarea bruscă a tonului? Evident, pentru veniturile din impozite. Cu o atitudine liberală și o nevoie de venituri pentru a reconstrui ceea ce războiul a distrus, industria sloturilor a înflorit mai mult ca niciodată.

Aparatele de video slot au început să apară în 1975, dar în mod surprinzător, nu au reușit să se impună. Se pare că jucătorii din cazinouri preferau să tragă mânerul și să urmărească rolele rotindu-se în fața lor.

Primele sloturi cu jackpoturi progresive au apărut online la mijlocul anilor ‘80. Acesta a fost un moment important în istoria cazinourilor. De atunci, jackpoturile au crescut exponențial. Drept dovadă, în Las Vegas chiar și astăzi, sloturile precum Megabucks pot plăti zeci de milioane de dolari.

La începutul secolului 21, cazinourile tradiționale au fost supuse unei presiuni crescânde din cauza creșterii rapide a popularității cazinourilor online. Acest lucru, ar spune unii întâmplător, a dus la apariția legii privind aplicarea jocurilor de noroc pe internet ilegale în 2006.

Lucruri pe care nu le știai despre păcănele

  • Știați că sloturile și alte mașini electronice de jocuri produc aproximativ 70% din profituri pentru majoritatea cazinourilor?
  • Cea mai mare plată a sloturilor din istorie a avut loc în 2003. Un inginer software din Los Angeles a câștigat 39,7 milioane de dolari în timp ce juca slotul Megabucks. Pariul făcut de acesta a avut valoarea de 100 de dolari.
  • Un veteran din cel de-al doilea război mondial, Elmer Sherwin, a câștigat două jackpoturi de milioane de dolari. Primul a fost o victorie de 4,6 milioane de dolari în Mirage în seara deschiderii, iar al doilea a fost o victorie de 21 de milioane de dolari, 16 ani mai târziu.
  • Un operator din Chicago, pe nume Herbert Mills, a introdus primele sloturi cu simboluri de fructe în 1907. Aceste simboluri pot fi găsite și astăzi în multe sloturi.

Creșterea popularității sloturilor online

Boom-ul internetului de la mijlocul anilor 90 a adus cu sine dezvoltarea primelor cazinouri online. La început, acestea ofereau doar jocuri clasice de cazino, cum ar fi ruleta și blackjackul, dar nu a trecut mult timp până când au fost adăugate și sloturile. La fel ca în cazul cazinourilor terestre, sloturile au devenit rapid mai populare decât jocurile de cazino tradiționale și, ca atare, au oferit în curând cea mai mare parte a selecției de jocuri a cazinourilor online.

La început, stilul jocurilor a rămas similar cu sloturile din cazinourile terestre, cu același număr de role și același tip de simboluri. Cu toate acestea, apariția software-urilor computerizate a eliminat restricțiile și, în curând, au apărut multe tipuri noi de jocuri, cu teme interesante sau cu o structură și un aspect neobișnuit. În zilele noastre, există sloturi online cu mai mult de 5 role și machete neconvenționale. Există o mare varietate de teme, și simboluri diferite nesfârșite de văzut, împreună cu runde bonus inovatoare și imaginative și caracteristici speciale ale jocului.

Concluzii

Sloturile au parcurs un drum lung de când Charles Fey a inventat primele mașini de tip Liberty Bell în subsolul locuinței sale. Probabil că nici nu și-ar fi putut imagina cât de mare va deveni invenția sa. Numărul sloturilor existente astăzi este nenumărat. Zeci de milioane de aparate sunt disponibile în cazinouri, pub-uri, baruri, cafenele și săli de jocuri din întreaga lume.

Sloturile vor continua să evolueze și să se schimbe și nu vor scăpa de revoluția VR. Cel mai probabil, vom vedea cândva un jackpot progresiv de miliarde de dolari. Știm că poate sună greu de crezut, dar nici Charles Fey nu ar fi crezut vreodată că cineva ar câștiga 39,7 milioane de dolari pe un slot din Vegas.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mii de pietre la ediția de toamnă a expoziției  MINERALIA

Distribuie Mureșenii sunt invitați la o incursiune în minunata lume plină de formă și culoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.