Home / Administratie / Soós Zoltán, mesaj special pentru români de Ziua Maghiarilor

Soós Zoltán, mesaj special pentru români de Ziua Maghiarilor

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a transmis românilor un mesaj luni, 15 martie, scris doar în limba română, de egalitate și fraternitate de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, printr-o postare făcută pe pagina sa de Facebook în data de 15 martie.

Edilul șef spune că această zi nu este una de conflict ci, din contră, este una care amintește de unitatea tuturor etniilor care locuiesc în municipiul pe care îl conduce, cât și în România.

„Anul revoluționar 1848 a stat, în toată Europa, sub semnul generosului îndemn “Libertate, egalitate, fraternitate”. Revoluția de la 1848 este considerată actul de naștere al națiunilor Europei Centrale și de Sud Est, momentul când națiunea maghiară a scris una din cele mai eroice pagini din istoria sa. Astăzi, 15 Martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, când cu mândrie ne prindem în piept cocardele care amintesc de lupta revoluționarilor de la 1848 pentru libertate, rememorăm și  dorința de armonie și uniune a popoarelor, exprimată chiar în primele cuvinte din cele 12 puncte adoptate atunci: „Ce doreşte naţiunea maghiară. Să fie pace, libertate şi înţelegere”. Deși există actori politici decăzuți, care încă se străduiesc să provoace conflicte etnice și încearcă să câștige o oarecare popularitate prin naționalismul exacerbat, comunitatea resimte că această abordare este depășită, învechită. Cred cu tărie că promovarea valorilor democratice și a bunei înțelegeri vor fi definitorii pentru progresul nostru comun. La mulți ani”, a transmis primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex PĂTRAȘCU

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poczo Zoltan și Bajko Balázs, campioni mondiali la Cairo

În cadrul Campionatului Mondial de Kickboxing WKF 2021, desfășurat zilele trecute în Egipt, doi sportivi …