Home / Politic / Florin Buicu acuză Guvernul de blocarea legii care acordă măști pentru persoane defavorizate

Florin Buicu acuză Guvernul de blocarea legii care acordă măști pentru persoane defavorizate

Deputatul PSD de Mureș Florin Buicu a acuzat marți, 16 martie, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, Guvernul României și Ministerul Sănătății, că ”nu au elaborat normele de aplicare ale legii astfel încât persoanele defavorizate eligibile sa poată beneficia de măști.”

”Pe de altă parte, stau măștile în depozite… Avem și producători români de măști care produc în România. Dar Guvernul are alte preocupări. Și nu pentru binele românilor”, a scris dr. Florin Buicu, vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Legea 146/2020 prevede acordarea unui număr de 30 de măști pentru persoanele defavorizate, iar articolul 1 al respectivului act normativ are următorul conținut:

“Prin prezenta lege se acordă gratuit un set de 30 de măști de protecție, lunar, pentru:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 de lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Anunţ închidere proiect “ACHIZIŢIE DE UTILAJE LA NORDIC MONOLIT SRL”

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share