Home / Slider / Mureșean condamnat la închisoare cu executare pentru mituirea unui polițist

Mureșean condamnat la închisoare cu executare pentru mituirea unui polițist

Distribuie

Curtea de Apel Târgu Mureș a admis apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș și a dispus condamnarea unui inculpat, în vârstă de 34 ani, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu executare în regim de detenție, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, a anunțat marți, 16 martie, Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș.

Potrivit sursei citate, prin aceeași decizie a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de articolul 66 alineatul 1 litera a, b Cod Penal, pe o durată de un an și s-a stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, iar hotărârea instanței este definitivă.

”În fapt, la data de 17 iulie 2020, bărbatul a fost prins având asupra sa o cantitate de 1.000 de țigarete, fără marcaj corespunzător, fiindu-i întocmit dosar penal. Ca urmare a acestei situații, la data de 22 iulie 2020, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a formulat un denunț la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, din care reieșea faptul că respectiva persoană i-a cerut să se întâlnească a doua zi, pentru a ,,rezolva problema”, în așa fel încât să nu mai sesizeze organele abilitate, respectiv Agenția Națională de Administrare Fiscală”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mureș au mai transmis că în urma denunțului formulat, ”polițiștii anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureș, sub directa coordonare procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, au organizat acțiunea de prindere în flagrant, prilej cu care tânărul în cauză a fost prins în timp ce oferea agentului de poliție denunțător suma de 2.500 de lei, pentru a nu lua măsurile legale, cu ocazia constatării infracțiunii prevăzută de Codul Fiscal.”

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul rectorului UMFST. Leonard Azamfirei: „Dorința de a avea plata cu ora, să nu fie mai mare decât dorința de a avea oameni tineri”

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului UMFST G.E. Palade Târgu Mureș a avut loc joi, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.