Home / Administratie / Atenție la curățenia de primăvară! Sancțiuni prevăzute în ”Legea compostului”

Atenție la curățenia de primăvară! Sancțiuni prevăzute în ”Legea compostului”

Distribuie

Cu ocazia venirii primăverii, toți scoatem ce avem mai bun din noi și începem să facem curat. Dar, de anul acesta, trebuie să fim atenți la un aspect foarte important. Conform „Legii compostului” care a intrat în vigoare în data de 20 februarie 2021, resturile vegetale trebuie colectate selectiv, în vederea compostării lor ulterioare.

Pornind de la acest aspect, Primăria orașului Sărmașu a lansat în data de 15 februarie, pe pagina de Facebook a instituției, o informare care specifică faptul că arderea frunzelor sau a altor resturi vegetale care survine din curățenia de primăvară a localnicilor reprezintă o contravenție și se pedepsește legal cu suma cuprinsă între 400 de lei și 800 de lei pentru persoanele fizice. Persoanele juridice vor plăti mai scump dacă aleg să nu o respecte, anume între 10.000 și 20.000 de lei.

„Frunzele și alte resturi vegetale trebuie colectate selectiv, conform Legii compostului nr. 181/2020, care a intrat în vigoare începând cu data de 20 februarie 2021. Prin acest act normativ se impune colectarea selectivă a „deșeurilor nepericuloase compostabile, prin reciclarea/ valorificarea acestora folosind opțiunea de compostare / digestie anaerobă, în vederea protejării sănătății umane și a mediului înconjurător.” Arderea frunzelor și a altor resturi vegetale devine contravenție și se pedepsește prin lege cu amendă de la 400 de lei la 800 de lei, pentru persoanele fizice și de la 10.000 de lei la 20.000 de lei pentru persoanele juridice. Amenzile se aplică atât pentru focurile aprinse de proprietăți private cât și pe domeniul public”, au transmis reprezentanții Primăriei orașului Sărmașu, prin inspectorul Emil Rus.

Atragem din nou atenția că legea este valabilă pe întreg cuprinsul țării, nu doar în localitatea menționată mai sus!

Alex PĂTRAȘCU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dr. Rădeanu Iulia-Maria. ” Încet, ne apropiem de un număr de 70 de copilași care poate astăzi nu ar fi existat”

Distribuie Promovarea Asociației Generații Iubite și Octrotite (GIO), chiar dacă am face-o săptămânal, tot nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.